CleantechWatch

Regeringsparti er skeptiske overfor nyt grønt krav til finansloven fra Enhedslisten

Forslag om øget beskatning af samfundets rigeste til finansiering af blandt andet klimapolitik fra Enhedslisten møder skepsis fra Socialdemokratiet.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Enhedslistens forslag om, at de rigeste skal beskattes højere for at finansiere andre forslag herunder klimapolitiken i Finansloven, møder ikke opbakning hos partierne rundt omkring på venstrefløjen

Det skriver Altinget, der blandt andet har talt med Christian Raabjerg Madsen, der er Socialdemokratiets finansordfører.

"Jeg tror, at Socialdemokratiet vil lægge sig et andet sted i balancerne mellem social retfærdighed og konkurrencekraft.Det er klart, at en højere erhvervsskat kan få konsekvenser for konkurrencekraften. Omvendt har vi selv sagt, at bankerne skal bidrage mere. Så det er ikke fordi, vi ser grundlæggende forskelligt på de her ting. Men man skal finde den rette balance."

Radikale truer med klimavalg: Vil ikke køre i det socialdemokratiske slæbespor

Skipper ser tiden an: Klimaopgørelse i februar bliver afgørende

Mere fra CleantechWatch

Læk: EU vil fordoble udbredningen af varmepumper på få år

I et endnu ikke offentliggjort udspil i kampen mod fossile brændsler fra Rusland, lægger Europa-Kommissionen op til at sætte turbo på udrulningen af varmepumper og øge krav til energieffektivisering. Det viser et udkast, som CleantechWatch har set. ”Det er en god kurs,” siger dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs