CleantechWatch

Rockwool og Vestas jubler over EU-klimamål

At EU går efter at løfte klimamålet for 2030 fra en reduktion på de nuværende 40 pct til "mindst 55 pct." skaber begejstring hos både Rockwool og Vestas, som nu vil kæmpe for, at det også sker i praksis.

Foto: POOL/REUTERS / X80003

EU går efter at løfte klimamålet for 2030 fra 40 til "mindst 55 pct.", og det skaber begejstring hos både Vestas og Rockwool, der begge vil kæmpe for, at opjusteringen også sker i praksis.

Det skriver dagbladet Børsen.

Nyheden om det løftede klimamål kom ved Ursula von der Leyens første State of the Union-tale onsdag, hvor ønsket om, at 37 pct. af midlerne fra EU's nye genopretningsfond skal gå til klimainvesteringer også blev offentliggjort.

Det svarer til investeringer for omkring 2000 mia. kr.

Kresten Ørnbjerg Christensen, der er chef for public affairs i Vestas, ser et stort potentiale i EU's nye klimaambition, men bemærker samtidig, at der nu skal arbejdes på at føre den ud i livet.

"Det vigtigste for os er at få draget nytte af de prisfald, vi har set på vindenergi de seneste år. Man kan kort sagt få meget mere grøn strøm for pengene, og det ser vi meget gerne afspejlet i direktivet," siger han til Børsen.

Samtidig håber han, at det kan sætte skub i udbud og byggetilladelser, der ifølge chefen typisk er en flaskehals.

I Rockwool er man begejstret for "en mere målrettet indsats og en prioritering af grøn genopretning," lyder det fra selskabets topchef, Jens Birgersson.

Også i Dansk Industri er man begejstret. Lars Sandahl Sørensen, der er direktør, kalder det "banebrydende" og forklarer, at højere klimaambitioner i EU er en forudsætning for, at vi også kan nå målene i Danmark uden at være nødsaget til at flytte arbejdspladser og CO2-udledning ud af landet.

Nu skydes kampen om EU's 2030-mål for alvor i gang

EU går efter CO2-reduktion på mindst 55 procent 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs