CleantechWatch

Seks ud af ti eksportvirksomheder har tyndere ordrebøger end normalt

Den manglende rejseaktivitet forventes fortsat at ramme eksporten i de kommende måneder, hvor flere vigtige vækstmarkeder formentlig vil opleve øget spredning af coronavirus.

"Vi overser ofte, hvor meget fysisk kontakt der typisk skal være, før en container kan blive sendt afsted," siger professor i økonomi Philipp Schröder til Berlingske. | Foto: Clement Mahoudeau/AFP/Ritzau Scanpix

Coronakrisen kan mærkes hos de danske eksportvirksomheder. Det skriver Berlingske med henvisning til en ny undersøgelse fra Dansk Industri.

Her svarer seks ud af ti eksportvirksomheder, at de har en lavere ordrebeholdning end normalt. Til sammenligning er det blot to ud af ti virksomheder, der er orienteret mod det danske hjemmemarked, der melder om færre ordrer.

Ifølge Phillip Schröder, professor i økonomi ved Aarhus Universitet, så viser forskning, at rejseaktivitet udløser eksport, og derfor er det intet under, at de danske eksportvirksomheder oplever mindre salg, når flytransporten er sat i bero.

"Når virksomheder skal finde nye kunder, kræver det, at medarbejderne kan rejse. Vi overser ofte, hvor meget fysisk kontakt der typisk skal være, før en container kan blive sendt afsted," siger Philipp Schröder til Berlingske.

Dansk Industri forudser, at problemerne med eksporten kan fortsætte de kommende måneder. Specielt nu, hvor smittespredningen af coronavirus er taget til på vigtige vækstmarkeder som Brasilien, Indien og Sydafrika, skriver Børsen.

"Vi kigger ind i nogle måneder, hvor det vil være meget tumultagtigt," siger Thomas Bustrup, international direktør i Dansk Industri, til Børsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie PolicyWatch)

Mads Nipper om EU-aftale: "Fremragende nyheder"

Minister: Eksport og klimamålsætninger skal gå hånd i hånd

Niras forudser eksportboom i danske spildevandsløsninger 

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs