CleantechWatch

Danske pensionsselskaber splittede over medlemskab af international klima-alliance

Flere pensionsselskaber er i dialog med FN-støttet alliance for klimaneutrale investorer, der har dansk ophav. "Vi mangler kun at få formalia på plads," udtaler Danica. Andre påpeger, at det er svært at forholde sig til de meget langsigtede mål, som alliancens medlemmer forpligter sig til.

"Vi er rigtig glade for, at danske kolleger har tilsluttet sig og kan identificere sig med vores måde at arbejde på," udtaler Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark, der er medstifter af Net-Zero Asset Owner Alliance. | Foto: Mik Eskestad/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Der var store armbevægelser og tillige ambitioner, da Pensiondanmark sammen med blandt andre tyske Allianz, svenske Folksam Group og canadiske CDPQ lancerede en ny investor-alliance på FN's klimatopmøde i New York i september. Navnet var Net-Zero Asset Owner Alliance, og medlemmerne forpligtede sig til at gøre deres investeringsporteføljer CO2-neutrale senest i 2050.

Siden er PFA trådt ind i alliancen, og senest har også MP Pension tilsluttet sig. Og nu melder flere danske pensionsselskaber, at man agter at følge samme spor. Blandt andet Danica Pension, der fortæller, at alliancens mål stemmer helt overens med pensionsselskabets egen investeringspolitik.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Færre unge går ingeniørvejen

Både på civilingeniør- og på diplomingeniøruddannelserne har ifølge nye ansøgningstal for de videregående uddannelser oplevet et fald i ansøgere. Det overrasker ingeniørernes formand.

Jysk forsyning skifter ud på toppost

Adm. direktør Ole Texel Jakobsen stopper til august i Samn Forsyning for at hellige sig til vinimport. Den nye mand i spidsen kommer med erfaring fra Tour de France-planlægning og mediebranchen. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs