Regeringen fremlægger klimaberegninger bag finanslov efter et halvt år

Et halvt år efter præsentationen af finansloven har finansminister Nicolai Wammen (S) nu løftet sløret for beregningerne bag finanslovens klimaeffekt. Det sker, efter Venstre har trukket regeringen i samråd.
Foto: Philip Davali//
Foto: Philip Davali//
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Regeringen har på et samråd tirsdag fremlagt beregningerne bag finanslovens grønne tiltag, der første gang blev præsenteret for et halvt år siden, og som ifølge regeringen har potentiale til at kunne nedbringe drivhusgasudledningen med mindst 0,5 mio. ton CO2-ækvivalenter i 2030.

Det skriver Altinget.

Det er Venstre, der har kaldt regeringen i samråd efter i månedsvis at efterspurgt beregningerne på, hvordan regeringen er nået til finanslovens samlede klimaeffekt frem mod 2030.

Finansminister Nicolai Wammen (S) kunne på samrådet tirsdag fortælle, at det er udtagningen af såkaldte lavbundsjorde, der skal spille en central og levere godt halvdelen af finanslovens CO2-reduktioner.

Ifølge finansministeren har der ikke været en skjult dagsorden bag det lange svar, men "det har taget længere tid, end det normalt vil gøre at lave sådan et svar," lyder det.

Grønne tiltag skal kæmpe mod pædagoger om milliarder 

Finansminister varsler flere klimatiltag på finanslov 

Klima er ikke nævnt med ét ord i notat om regeringens fordeling af 10 milliarder

Grundfos om finanslov: Fornuftigt ikke at bruge alle pengene nu  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også