CleantechWatch

Danske virksomheder skal investere 400 mia. kr. for at nå klimamålene

Der venter store udgifter for danske virksomheder, hvis regeringens mål om at reducere CO2-udledningen skal indfris.

Foto: PR / Vattenfall

Dansk erhvervsliv skal investere samlet set 400 mia. kr. - heraf 250 mia. kr. i tabsgivende teknologier - hvis Danmark skal nå klimamålene om at reducere CO2-udledningen med 70 pct. i 2030.

Det viser en analyse fra Boston Consulting Group og tænketanken Axcelfuture, skriver Finans.

Det er dog en udfordring for virksomheder, da coronakrisen vil tvinge dem til at være mere påholdende.

"Før krisen var der måske en tendens til, at virksomhederne godt kunne slå lidt mere ud med armene. Det er ændret med ét slag nu. Når der er krise, er det kun absolut rentable investeringer, der bliver gennemført," vurderer seniorøkonom i Axcelfuture, Jens Hjarsbech, over for Finans og peger på, at et til to år derfor går tabt i jagten på at nå klimamålene.

Analysen viser, at rentable eller potentielt rentable teknologier kan reducereudledningen med 10 mio. ton, men det er kun halvdelen af det nødvendige, og derfor skal den sidste halvdel af den nødvendige reduktion komme fra teknologier, som ikke er færdigudviklede.

Klimarådet har anbefalet CO2-afgifter som et middel til at anspore virksomhederne til mere udvikling og skabe en billigere reduktion, men det har regeringen afvist. I stedet har den i sit udspil afsat 14 mia. dollar til tilskud og udviklingsstøtte.

Dansk Industri ser grøn vækstvej ud af krisen

Regeringen udstikker kurs mod CO2-mål med seks grønne spor 

Mere fra CleantechWatch

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job