CleantechWatch

Regeringen vil kompensere omsætningstab for selvstændige

En del af omsætningen hos selvstændige og virksomheder med få ansatte vil blive kompenseret, foreslår regeringen i en ny hjælpepakke. (Opdateret)

Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Regeringen er klar med en hjælpende hånd for 40 mia. kr. til selvstændige erhvervsdrivende og virksomheder med op til 10 ansatte. Det fortæller finansminister Nicolai Wammen (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) på et pressemøde tirsdag.

Erhvervsminister Simon Kollerup siger, at regeringen konkret foreslår et tilskud fra staten på op til 80 procent af faste udgifter. Det skal gælde for de små virksomheder, som er særligt hårdt ramt på grund af corona.

Desuden er det planen, at en del af omsætningen kan blive kompenseret i virksomheder, som lider omsætningstab i perioden. Det drejer sig om op til 75 pct. af omsætningen, men med et loft på 23.000 kr. om måneden.

Hvis den selvstændige har en medarbejdende ægtefælle, kan kompensationen udgøre op til 34.500 kroner per måned.

Finansminister Nicolai Wammen siger, at forhandlinger om de nye initiativer begynder i dag kl. 14.00. Her vil Venstre komme til forhandlinger.

"Der bliver tale om lynforhandlinger, for vi har ingen tid at spilde. Initiativerne skal virke hurtigt," siger Nicolai Wammen.

Dermed lægger han op til, at en aftale skal falde på plads onsdag.

Nicolai Wammen siger om risikoen for, at de dyre hjælpepakker vil vise sig at koste på velfærden på sigt:

"Når vi bruger 40 milliarder kroner på denne ordning de næste tre måneder, så er det for at holde hånden under helt almindelige danskeres arbejdspladser," siger han og fortsætter:

"Vi vil tale med Folketingets partier om det. Jeg fornemmer, at der er en meget bred opbakning til initiativerne. Vores samfund vil komme stærkere ud af coronavirussen ved at vi holder hånden under virksomhederne."

Regeringen kommer med hjælpepakke til de selvstændige

Små og mellemstore virksomheder om ny pakke: Langt fra nok 

Mere fra CleantechWatch

Bigadan kan være næste danske biogaskoncern på salgsrampen

ANALYSE: Industriens Pension og den britiske kapitalfond Arjun Infrastructure Partners overtog lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan sidste år. Efter Shells nylige milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs