CleantechWatch

Omfattende jordforurening udløser trecifret millionregning til Amager Fælled-byggeri

Oprensningen af den forurenede jord ved Amager Fælled, hvor det er planen, at der skal opføres 2.000 nye boliger, kommer til at blive op mod 230 mio. kr. dyrere at få bugt med.

Foto: Peter Hove Olesen

Det kommer til at blive op mod 230 mio. kr. dyrere at oprense den forurenede jord ved Amager Fælled, hvor der efter planen skal opføres 2.000 nye boliger i den såkaldte 'Fælledby', skriver TV 2 Lorry.

Det fremgår ifølge mediet af notater fra By & Havn og Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune og bliver bekræftet af udviklings- og salgsdirektøren i By & Havn, der fortæller, at oprensningen kommer til at betyde "en større ekstraudgift."

Oprensningen af jorden var oprindeligt estimeret til at koste omkring 70 mio. kr., men et nyt estimat på mellem 250 og 300 mio. kr. betyder altså nu en ekstraregning på 230 mio. kr., skriver TV 2 Lorry.

Forureningen stammer fra en tidligere losseplads, der lå på grunden, hvor der i dag er blevet konstateret flere forureningsstoffer og metan.

Midtjylland klar til oprensning af Høfde 42: Har ministeren pengene har vi metoden

Giftfund ved Danfoss' tidligere deponi udløser forbud 

Kortlægning viser over 10.500 forurenede grunde i Region Syddanmark - 80 alene i Nyborg 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs