CleantechWatch

Klimatiltag sender Skandinavien ind på kapitalforvalters top 30-liste

En stærk økonomi og ambitiøse klimamål sender Stockholm 17 pladser op til en 29. plads på Schroders top 30-liste over verdens stærkeste byer at investere i fysiske aktiver som ejendomme.

Stockholm – og ikke København – er kommet med på kapitalforvalteren Schroders' top 30-liste over verdens økonomisk mest stærke hovedstæder. | Foto: PR/Visit Stockholm/Jeppe Wikström

Hvor skal ejendomsformuen placeres for at give det bedste risikojusterede afkast? Det spørgsmål har den internationale kapitalforvalter Schroders et bud på i sin årlige top 30-liste over verdens storbyer. Og for første gang sniger Skandinavien sig ind på listen: Ikke København eller Oslo, men Stockholm, der lige akkurat er med i form af en 29. plads.

"Den svenske hovedstad har længe forpligtet sig til at reducere sin miljøbelastning med en CO2-reduktion på 25 pct. siden 1990 (...) Stockholm har også sat en række ambitiøse klimamål. De omfatter målet om at blive den første klimapositive by i 2040, til trods for at være en af Europas hurtigst voksende hovedstæder," skriver Schroders, der nu for femte år har opgjort listen, som rangordner de økonomisk stærkeste byer for globale investeringer i fast ejendom.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs