Erhvervsorganisationer: Der kommer til at være mere grønt fokus på transport

En ny undersøgelse viser, at kun én ud fem virksomheder har en målsætning for at nedbringe klimaaftrykket fra egen transport. Særligt mindre virksomheder har behov for, at politikere og kunder skaber klarhed, lyder meldingen fra DI.
Foto: Linda Kastrup//
Foto: Linda Kastrup//

Mens vare- og personbiler står til at blive en væsentlig udfordring i Danmarks grønne omstilling, har kun én ud af fem virksomheder en målsætning for, hvordan de vil nedbringe CO2-udslippet fra egen transport.

Det skriver Dagbladet Børsen på baggrund af en undersøgelse foretaget af benzinstationskæden Circle K Danmark blandt 512 chauffører, indkøbere og andre nøglepersoner. Tallet kommer dog ikke bag på to af de største danske erhvervsorganisationer – Dansk Industri og Dansk Erhverv – som begge ser, at parametrene klimaansvarlighed er ved at ændre sig.

"Hidtil har man ikke set transport som en del af en vares grønne profil. Man kiggede på, om indholdet af dåsen i supermarkedet var grønt, men ikke på, hvordan det var blevet transporteret. Det kommer til at ændre sig," vurderer fagchef for transport i Dansk Erhverv, Jesper Højte Stenbæk, til avisen.

Han møder opbakning hos direktøren for DTI Transport, Michael Svane, som også lægger vægt på, at særligt de mindre virksomheder har behov for, at politikere og kunder skaber klarhed over, hvilke løsninger de skal vælge.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie PolicyWatch)

V og R vil gøre det gratis at køre over Storebælt i elbil

Iværksætterprofil: Grøn omstilling stiller nye krav til investorer 

Grønt fokus kan flytte gods fra lastbiler til tog 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også