CleantechWatch

Debat: Den almene branche er en vigtig spiller i regeringens klimamål

Den almene boligsektor er den største boligejer i Danmark. Det forpligter, når det gælder om at bidrage til at reducere CO2-udledningen, men branchen er parat. Der skal bare mere tempo på, siger formanden for boligforeningen FSB i denne klumme.

Steen Søndergaard Thomsen, formand for boligselskabet FSB. | Foto: PR / FSB

I efteråret blev der vedtaget en ny klimalov, der siger, at Danmark i 2030 skal have reduceret CO2-udledningen med 70 pct. i forhold til 1990. Det betyder, at der skal tages nogle kæmpe skridt i den rigtige retning de næste 10 år.

Ca. 1 million danskere bor i almen bolig, og det gør branchen til den absolut største boligejer i Danmark. Det forpligter selvfølgelig, og derfor kommer vi til at tænke nyt og klimavenligt, ikke kun når vi bygger nye boliger, men også når vi renoverer de mange almene boliger, der står foran en renovering de kommende år. Jeg er sikker på, at den almene boligbranche vil gøre sit bedste for at sætte et aftryk, når lovgivningen skal udmøntes. Og lovgiverne kan i hvert fald ikke ignorere en så stor spiller som den almene boligbranche.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job