CleantechWatch

Klimapartnerskab: Væk med afgifter på overskudsvarme

"De kan regne 100 pct. med, at det kommer," siger Grundfos' topchef Mads Nipper til Børsen om det idékatalog, som klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder skal aflevere til regeringen.

Foto: Casper Dalhoff/ERH

Et forslag om at afskaffe afgifterne på overskudsvarme fra virksomhedernes produktion vil være at finde i det idékatalog, regeringen om mindre end to måneder modtager fra de 13 klimapartnerskaber med erhvervslivet, der er tildelt en central rolle i opgaven med at reducere Danmarks udledning af drivhusgasser.

Det fortæller Grundfos-topchef Mads Nipper til Børsen onsdag. Mads Nipper står i spidsen for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder.

"De kan regne 100 pct. med, at det kommer," siger Mads Nipper.

Ifølge beregninger fra Dansk Industri (DI ), baseret på tal fra Skatteministeriet, vil overskudsvarme, der ikke udnyttes i dag, kunne forsyne 128.000 enfamiliehuse med fjernvarme.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Regulering og økonomi bremser grøn omstilling af vandforsyninger

Energylab Nordhavn: Fjern urimelige skatter

Udfasning af afgift kan få "kæmpe effekt" for dansk rørproducent 

Mere fra CleantechWatch

Jysk kommune når affaldsmålsætning otte år før tid

Et år efter at den nye affaldsordning trådte i kraft i Hedensted Kommune, har borgerne reduceret mængden af restaffald fra 713 ton til 307 ton pr. måned. Alligevel mener borgere, at der er plads til forbedringer, viser evaluering.

Vandværker på Nordfalster slår ledningerne sammen

To fusioner er på vej på Nordfalster: Alstrup-Guldborg Vandværk ønsker at gå sammen med Lundby og Omegns Vandværk. Desuden indstiller Sundby Vandværks bestyrelse at nedlægge vandværket og blive en del af Nyskole Vandværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs