Grønne investeringer bidrager til PKA's rekordafkast

De unoterede investeringer i PKA leverede et afkast på 12 pct. i pensionskassen, som blandt andet dækker grønne investeringer som for eksempel vindmøller og solcelleparker.
Foto: PKA/PR
Foto: PKA/PR
AF RITZAU FINANS

Med et afkast på samlet 32,5 mia. kr. opnåede pensionskassen PKA sit højeste investeringsresultat nogensinde.

I procent svarer afkastet til 13,6 pct. af investeringsporteføljen i pensionskassen, der blandt andet sørger for pension til danske sygeplejersker, socialpædagoger, fysioterapeuter og farmakonomer.

"Det er et meget tilfredsstillende resultat, og det viser, at vores strategi, hvor vi kombinerer direkte investeringer i for eksempel unoterede virksomheder, vindmøller og ejendomme med mere traditionelle investeringer i børsnoterede aktier og kreditobligationer, virker."

"Afkastet betyder, at vi bliver endnu mere robuste, så vi kan give alle vores medlemmer en god forrentning af deres pensioner," siger administrerende direktør i PKA Peter Damgaard Jensen.

Næsten alle typer af investeringer gav pæne afkast i 2019, hvor aktiemarkederne tordnede i vejret, og faldende renter ligeledes betød kursstigninger på obligationsmarkedet.

De unoterede investeringer i pensionskassen bidrog til udviklingen med et afkast på 12 pct. Det dækkede blandt andet over PKA's direkte investeringer i virksomheder og en lang række af pensionskassens grønne investeringer som for eksempel vindmøller og solcelleparker.

"Det er en type investeringer, der giver et stabilt afkast over tid og ikke er udsat for de samme op- og nedture som aktiemarkedet. Det er med til at gøre vores investeringsportefølje mere robust, når der kommer modvind på de traditionelle børsnoterede markeder.

"Samtidig er det værd at glæde sig over, at vores grønne fokus i PKA betaler sig. Ikke kun for klimaet, men også for vores medlemmers pensionsopsparinger," siger Peter Damgaard Jensen.

Over de sidste ti år har PKA i snit skabet et afkast på 8 pct. om året, og på baggrund af en stor risikospredning mener Peter Damgaard Jensen, at pensionskassen har gode forudsætninger for også fremadrettet af skabe et godt afkast til sine medlemmer.

"Selv om vi glæder os meget over det flotte resultat for 2019, så er det endnu vigtigere for os, at vi også i fremtiden er i stand til at skabe gode og stabile afkast til vores medlemmer. I sidste ende er det de langsigtede resultater, der gør, at vi år efter år kan give vores medlemmer en af branchens højeste kontorenter og dermed sikre en stabil udvikling i deres pensioner," siger Peter Damgaard Jensen.

"Vi kan godt få ansvarlighed og højt afkast til at gå hånd i hånd"

Pensionsfirmaer bag klimamilliarder har penge i olie og kul

Pensionsbranche tager forbehold for grønne investeringer

Ny frontkvinde i pensionsektoren: Fokus på den grønne omstilling giver det bedste afkast 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også