CleantechWatch

Dansk Byggeri: Uambitiøs EU-klimaplan – men glædeligt med mere energirenovering

Der skal gang i energirenoveringen af byggeriet både herhjemme og i EU, hvis vi skal nå det ambitiøse mål om et klimaneutralt EU i 2050. Dertil er EU-Kommissionens Green Deal  for uambitiøs, mener Dansk Byggeri.

Foto: PR / Ricky John Molloy / Dansk Byggeri

Onsdag fremlagde EU-Kommissionen et forslag til en ny klima- og miljøaftale, EU Green Deal, hvor det overordnede mål hedder klimagasreduktion på 55 pct. i 2030. I sidste uges aftale om en dansk klimalov hed målet en reduktion på 70 pct.

De 55 pct. er derfor for uambitiøst, hvis det større mål skal nås, mener Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

"I Dansk Byggeri ønsker vi, at EU bliver mere ambitiøse på kort sigt, så det rent faktisk bliver realistisk at levere et klimaneutralt EU i 2050," siger Michael H. Nielsen i meddelelsen.

Han peger dog på, at der også i forslaget er gode ting, som f.eks. at energirenovering igen er kommet øverst på dagsordenen i EU.

Og en handlingsplan for bygge- og anlægsbranchen som ressourcetung sektor er vigtig på tværs af EU.

"Det er helt afgørende for en reel cirkulær omstilling, at vi får skabt et indre marked for genbrugte og genanvendte byggematerialer. Det kræver fælles standarder," siger Michael H. Nielsen i meddelelsen.

Energirenovering skal prioriteres højere

Michael H. Nielsen kalder det "absolut nødvendigt", at Danmark kommer ind i klimakampen.

Han mener, at Danmark trods skarp kritik fra Kommissionen endnu ikke har energirenoveret nok til at leve op til EU-kravene.

"Til foråret skal regeringen lave en klimahandlingsplan, og hvis vi vil være en troværdig grøn førernation i EU, skal energirenoveringen prioriteres højere," siger Michael H. Nielsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch)

EU har fået sin nye klimavision: Nu begynder slagsmålet om pengene

Overblik: Erhvervslivet roser EU's nye klimaplan

Her er EU-Kommissionens store klimasatsning 

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Færre unge går ingeniørvejen

Både på civilingeniør- og på diplomingeniøruddannelserne har ifølge nye ansøgningstal for de videregående uddannelser oplevet et fald i ansøgere. Det overrasker ingeniørernes formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs