CleantechWatch

20 anbefalinger skal rulle grøn omstilling ud i bankerne: "Det skal være en del af vores kerneforretning"

I næsten et år har Finans Danmark haft en arbejdsgruppe til at udtænke, hvordan bankerne kan løse opgaven med at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 pct. frem mod 2030. Nu har gruppen fremlagt 20 anbefalinger til danske banker.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen/ERH

Da Michael Rasmussen for et år siden indtog talerstolen på Finans Danmarks årsmøde, var det med et budskab, der vakte opsigt. Ovenpå en stribe møgsager om hvidvask og skattefiduser meldte brancheforeningens formand ud, at det var tid til en ny retning. Etik skulle fremadrettet stå over profit.

Etikken har han tænkt sig at levere på, når han mandag formiddag igen står på talerstolen i Skuespilhuset i København til årsmødet 2019. Her vil han nemlig melde ud, at bankerne er klar til at påtage sig en hovedrolle i opgaven med at reducere Danmarks CO-udledning med 70 pct. i 2030.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Swappie lancerer nye tiltag i jagten på erhvervskunder

Med lanceringen af to nye programmer og en dugfrisk forbrugerundersøgelse på vej, er elektronikgenanvenderen klar til at gå målrettet efter virksomhedskunderne. Ambitionen er, at virksomhederne på linje med forbrugerne skal have 50 pct. genanvendt elektronik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs