CleantechWatch

Minister vil undersøge nabogener ved grusgrave

Miljøminister Lea Wermelin (S) vil gennem en undersøgelse klarlægge, hvordan det kan blive lettere at være nabo til de grusgrave, som ligger tæt på beboede områder.

Foto: Casper Dalhoff/IND

Miljøminister Lea Wermelin sætter nu en undersøgelse i gang for at klarlægge, hvordan det kan blive lettere at være nabo til de grusgrave, som ligger tæt på beboede områder.

Sådan lyder hendes svar til Danske Regioner, der har foreslået ministeren at lave regler, der skal sikre, at naboer til grusgrave får en økonomisk kompensation. Det skriver Jyllands-Posten.

I svaret tager ministeren ikke direkte stilling til spørgsmålet om kompensation, men hun skriver, at der skal være "tålelige forhold for naboer til råstofgrave", og at hun er "klar over, at det er noget, der giver bekymring hos mange i øjeblikket", fordi regionerne lige nu laver nye planer for grusgravenes placering.

Ministeren understreger, at situationen med grusgrave kompliceres af, at generne ikke kun kommer fra selve driften af grusgravene, men også fra de store lastbiler, der kører ind og ud.

Regioner foreslår erstatning til naboer til grusgrave

Forundersøgelse af mulig grusgrav igangsat 

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Færre unge går ingeniørvejen

Både på civilingeniør- og på diplomingeniøruddannelserne har ifølge nye ansøgningstal for de videregående uddannelser oplevet et fald i ansøgere. Det overrasker ingeniørernes formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs