CleantechWatch

Liberal Alliance vil støtte regeringens klimalov

Liberal Alliance melder nu ud, at de er klar til at støtte regeringens klimalov med en målsætning om 70 pct. reduktion i drivhusgasser, så længe vejen dertil ikke går i clinch med vækst og personlig frihed. Dermed er Venstre og Nye Borgerlige de eneste partier, der ikke har meldt støtte til målsætningen ud.

Foto: Finn Frandsen

Først var der en, så var der to, og nu er der tre.

De blå partier stimler i disse dage rundt om regeringens klimalov for at støtte en 70 pct. reduktion af drivhusgasser frem mod 2030 i forhold til 1990-niveau. Den 16. september støttede Konservative op, den 19. september var det Dansk Folkeparti, og nu er det så Liberal Alliances tur til at stoppe op.

Det skriver Altinget.

"Vi synes, at vi i Danmark skal have en ambitiøs målsætning om at nedbringe CO2-udledningen og udledningen af drivhusgasser generelt," siger partiets klimaordfører, Ole Birk Olesen, til Altinget.

Han understreger dog, at partiet også har andre mærkesager, og det er vigtigt for Liberal Alliances støtte, at klimapolitikken ikke trumfer alt andet. Her understreges vækst og personlig frihed som noget, Liberal Alliance ikke vil gå på kompromis med.

Med dagens udmelding er Venstre og Nye Borgerlige de eneste, der ikke har meldt deres støtte til regeringens målsætning om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 pct. ud.

Denne artikel blev leveret af PolicyWatch' søstermedie EnergiWatch

DF bakker op om klimamål på 70 procent

De Konservative klar til at støtte regeringens klimamål

Regeringen tager hul på forhandlinger om ny klimalov 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs