CleantechWatch

De Konservative klar til at støtte regeringens klimamål

Søren Pape støtter regeringens mål om 70 pct. CO2-reduktion i 2030, så længe det ikke koster vækst og job.

Foto: Linda Johansen / Ritzau Scanpix

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, rækker hånden ud til rød blok og er klar til at støtte regeringens mål om 70 procents CO2-reduktion i 2030.

Det siger partiformand Søren Pape Poulsen til avisen Børsen. Støtten til en kommende klimalov er dog ikke givet på forhånd. Først skal regeringen sikre, at færre job og lav vækst følger med den grønne omstilling.

"Vi er klar til at sige, at vi støtter 70-procent-målsætningen. Det gør vi i klimaloven. Men det er klart, at vi selvfølgelig også har nogle håndtag, vi vil have sat ind i denne her lov, for at vi vil deltage. Vores hovedkrav bliver, at klimaaftalen ikke skal koste arbejdspladser og vækst, siger Søren Pape i tirsdagens udgave af avisen."

Socialdemokratiet har sammen med De Radikale, SF og Enhedslisten sat et mål om, at landets CO2-udledning skal reduceres med 70 pct. i 2030, når der sammenlignes med år 1990.

Med støtte fra De Konservative kan der blive skabt et bredere flertal, der går hen over midten.

Lars Sandahl Sørensen, der er administrerende direktør i Dansk Industri, er begejstret over Papes velvilje. Direktøren opfordrer samtidig de resterende partier i blå blok til også at bakke op om den.

Erhvervsorganisationen fremlagde selv en 124 sider lang klimaplan søndag, der har til formål at mindske udledningen af CO2 med 65-70 procent i 2030.

Den kan skabe 120.000 job i private virksomheder og løfte dansk velstand med 110 mia. kr., vurderer organisationen.

Sophie Løhde, der er Venstres fungerende politiske ordfører, forholder sig over for Børsen ikke til spørgsmålet om, hvorvidt partiet vil støtte reduktionsmålet.

Mette Frederiksen: Bindende klimalov inden jul

Brancheorganisationer: Det bliver dyrt at omstille uden mål for energieffektivisering

Danmarks største cleantech-virksomheder kræver politiske mål for energieffektivitet

Klimaministeriet omkalfatres for at kunne nå ambitiøse klimamål 

Mere fra CleantechWatch

Bigadan kan være næste danske biogaskoncern på salgsrampen

ANALYSE: Industriens Pension og den britiske kapitalfond Arjun Infrastructure Partners overtog lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan sidste år. Efter Shells nylige milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs