CleantechWatch

Regulering

EU vedtager foreløbig aftale om grønne mærkningsregler for dæk

Den nye mærkningsordning skal gøre forbrugerne opmærksomme på, hvilke bil- og lastbildæk der giver brændstofbesparelser, bedre sikkerhed og som mindsker rullestøj og mikroplast. EU vurderer, at mærkningsordningen kan reducere CO2-udledningen med 10 mio. tons.

DEBAT: Vi har brug for flere grønne patenter

Patenter på grønne idéer skaber et vigtigt incitament for virksomhederne til at investere i forskning og udvikling af nye bæredygtige løsninger, som gør en positiv forskel for den grønne omstilling, skriver Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri.

Regeringen vil udlægge klimavenlig asfalt på statsvejene

Regeringen har bedt Vejdirektoratet om at udlægge en ny og CO2-reducerende asfalttype på statsvejene fra næste år. Beslutningen er truffet i kølvandet på en rapport om asfalten, som ifølge transportminister Benny Engelbrecht har "rigtig mange fordele".

Erhvervsalliance: Sæt klima over velfærd

Erhvervslivets Klimaalliance lægger op til, at noget af velfærden må skæres fra, hvis regeringens 70 procents-mål skal realiseres. Samtidig skal der afsættes flere penge til målet, lyder det fra alliancens parter.

FN-veteran udnævnt som ny klimaambassadør

Danmarks nye klimaambassadør skal på linje med et nyt, grønt kontor i Udenrigsministeriet sikre større fokus på at udbrede danske klimaløsninger til hele verden. Samtidig bliver 15 danske ambassader gjort til såkaldte klimafrontposter.

Erhvervslivet vil have klimakrav ind i udbud

Der skal stilles større klimakrav i de offentlige udbud, hvis Danmark skal komme i mål med sine visioner på området, lyder det fra Dansk Erhverv og Dansk Byggeri. KL vil gerne se på klimakrav i udbud.

Se regionernes budget for cleantech i 2020

De fem regioner har nu vedtaget deres budgetter for 2020. I denne oversigt kan man se regionernes indsats på cleantech-området - herunder miljø, klima, grundvand, råstoffer og affald.

Novo-formand kritiserer 70 procents-målet

Lars Rebien Sørensen, bestyrelsesformand hos Novo Nordisk Fonden, undrer sig over regeringens klimamålsætning. Han mener, at Danmark blot risikerer at eksportere problemerne. Det siger han til Berlingske.

Regeringen lægger op til blød klimalov

I et notat forud for fredagens forhandlinger lægger regeringen ikke op til hårde sanktioner i den nye klimalov. "Det er for tyndt at sige, at klimaloven er bindene, hvis man kan forklare sig ud af det," siger Radikale Venstre.

Forskningsminister har ikke ambitioner om at forhøje milliardbidrag til grøn forskning

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen satser på, at den ekstra forskningsmilliard kan imødekomme den høje efterspørgsel på bevillinger til grønne projekter. Sådan lyder det fra ministeren i et svar til Dansk Industri, der i en ny analyse har identificeret et stort gab mellem antallet af ansøgere og bevillinger til grøn forskning.