CleantechWatch

Nyt projekt sætter fokus på byggeriets skjulte ressource

Gamle bygninger gemmer på store mængder genanvendelige materialer, men vi er ikke gode nok til at udnytte ressourcerne. Et projekt fra Teknologisk Institut skal nu være med til at optimere nedrivningsprocessen, for hvis de gamle mursten skal være gode nok til at genbruge, kræver det, at genbrug bliver tænkt ind i nedrivningsarbejdet.

Foto: Jens Dresling

De fleste vil sikkert være enige i, at både genanvendelse og regulært genbrug af bygningsmaterialer giver god mening. At tænke i cirkulær økonomi er der imidlertid ikke så meget nyt i. Det nye er, at processen nu for alvor er ved at blive sat i system ud fra det tankesæt, at eksisterende bygninger kan og skal betragtes som en egentlig ressource.

Vi skal med andre ord blive bedre til at udnytte og genanvende bygningsmaterialer. Det er omdrejningspunktet for projektet "Bygninger som ressourcebank", som Teknologisk Institut netop nu gennemfører med støtte fra Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Urbaser lægger stor ordre på nye elvogne

Stigende krav om brug af elektrificerede køretøjer i kommunale udbud får Danmarks største renovationsvirksomhed til at lægge en bestilling på 24 nye elvogne til en samlet værdi af 85 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job