CleantechWatch

Sweco opruster med opkøb af belgisk klimatilpasningsspecialist

Rådgiveren vil med opkøbet af den belgiske virksomhed BUUR styrke sine kompetencer inden for klimatilpasning, byplanlægning og landskabsarkitektur og skabe en ny områdeklynge.

Foto: Tobias Regell/Sweco

Den rådgivende ingeniørkoncern Sweco har underskrevet en købsaftale med den belgiske virksomhed BUUR, der har speciale i klimatilpasning, byplanlægning og landskabsarkitektur.

Det oplyser rådgiveren i en meddelelse.

"BUUR passer godt ind i Sweco og vil bidrage til vores allerede stærke kundetilbud inden for klimatilpasning og design af bæredygtige byer," lyder det i en kommentar fra Swecos adm. direktør, Åsa Bergman.

Den nyerhvervede virksomhed, der blev grundlagt tilbage i 2006, omsatte i sit forskudte regnskabsår for 2019/2020 for i alt 4,5 mio. euro og har mere end 60 ansatte fordelt på kontorer i Leuven, Gent, Antwerpen og Bruxelles.

Vil skabe ny klynge

Ifølge Sweco har virksomheden et "stærkt ry", når det kommer til opgaver og ekspertise inden for byplanlægning, landskabsarkitektur, infrastrukturdesign og mobilitetsstudier.

Planen er nu, at Sweco i Belgien og BUUR sammen skal skabe en områdeklynge inden for byplanlægning, der med 140 eksperter kommer til at have fokus på at designe "bæredygtige boligmiljøer af høj kvalitet", lyder det.

I BUUR ser virksomhedens to adm. direktører, Johan Van Reeth og Kathleen Van de Werf, "fantastiske muligheder" for både kunder og medarbejdere i forbindelse med opkøbet.

"Sweco og BUUR har den samme vision, og sammen vil vi forme fremtidens bæredygtige byer og samfund," lyder det fra direktørerne.

Det er endnu uklart, hvor meget Sweco har måtte hive op af lommen i handlen.

Opkøb en del af strategien

Opkøb er ikke et fremmedord hos den svenske ingeniør- og arkitektkoncern. Sidste år købte Sweco blandt andet det danske arkitektfirma Kant Arkitekter.

I den forbindelse fortalte adm. direktør for den danske Sweco-afdeling, Dariush Rezai, at opkøbet næppe ville blive det sidste af sin slags, og at virksomheden ville fortsætte med at kigge efter flere opkøb, både når det gjaldt arkitektfirmaer og ingeniørvirksomheder.

"For at realisere vores vækstambitioner i Sweco har vi brug for både at vokse organisk og med opkøb. Så opkøbsstrategien er en åben formuleret strategi - ikke kun i Danmark, men i hele den globale koncern," sagde Dariush Rezai blandt andet.

"Jeg tror ikke, vi vender retur til hverdagen, som den var før år 2020"

Sweco lander stor kystsikringsordre

Sweco-direktør om boom i grønne opgaver uden for OECD: Danske løsninger i høj kurs 

Opkøb og bud efter klimarådgivning løfter Sweco Danmark i tredje kvartal 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs