CleantechWatch

Miljøstyrelsen i opfordring: Installer varmepumper før nytår og undgå bøde

Ifølge Miljøstyrelsen er det tid til at få færdiggjort installation bestemte varmepumper, der bliver ulovlige efter nytår, hvis de skal sikre sig at undgå bøder.

Foto: Suntherm// PR

Med henvisning til den såkaldte F-gasbekendtgørelse, der træder i kraft ved årsskiftet, opfordrer Miljøministeriet alle installatører til at får færdiginstalleret udvalgte varmepumper. De bliver nemlig ulovlige at sætte op i det nye år, hvilket også betyder, at varmepumper, hvor installation er igangsat, også bliver ulovlige.

Det skriver brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.

"Det er ikke noget, der er en klokkeklar definition af i lovgivningen, men jeg vil mene, at man som installatør skal sørge for at afslutte den slags sager, så varmepumperne er monteret færdige og klar til brug," siger Toke Thomsen, jurist i Miljøstyrelsen i afdelingen for kemikalier, til mediet.

Reglerne betyder, at det fra årsskiftet vil være ulovligt at importere, sælge og installere varmepumper, der ikke kan leve op til den såkaldte fem tons-regel, som er en grænseværdi for brug af kølemiddel i anlæggene.

Tanken med de nye regler for kølemidler er at mindske CO2-udledningen til atmosfæren.

Ewii vil sektorkoble myndighederne: "Alle famler i blinde" 

Brancheanalyse: Løsning på mangel af varmepumper har "lange udsigter" 

Fjernvarmeværker får millioner for at etablere varmepumper 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs