CleantechWatch

Cleantech-selskab mener at have indgået testaftale med Bosch – men det afviser Bosch

Det ombruste selskab Green Impact Ventures påstår at have en aftale i hus med Bosch om blandt andet test af datterselskabet Waturus teknologi. Hos den tyske koncern fortæller man, at parterne er i kontakt, men afviser, at en decideret testaftale skulle være indgået.

Foto: Bosch/PR

Det var en "stolt" Green Impact Ventures-direktør, der tirsdag kunne fortælle sine investorer, at man havde indgået en aftale med den tyske teknologikæmpe Bosch.

Ifølge det danske cleantech-selskab – der for tiden forsøger at komme på børsen efter at være blevet smidt af First North i september – vil parterne nu indlede såkaldte "pre-agreement test processes" af datterselskabet Waturus vandvarmerteknologi, fremgår det af en selskabsmeddelelse fra adm. direktør Toke Reedtz til aktionærerne.

Hvis testprocesserne viser sig "succesfulde", vil Green Impact Ventures og Bosch "indgå et samarbejde, der kan føre til licensudstedelse af Waturus teknologi til Bosch eller en anden form for transaktion", lød det lovende.

Men sådanne aftaler er slet ikke blevet indgået, mener Bosch.

Jens Bredning, der er Vice President for Boschs salg i Nordeuropa, fortæller til CleantechWatch, at Bosch for nyligt indgik en såkaldt non-disclosure agreement (NDA) med Green Impact Ventures, der med Jens Brednings ord giver Bosch mulighed for på papiret at "forstå hvad det er for et produkt", Green Impact Ventures laver.

Men de øvrige dele af selskabsmeddelelsen kan man hos Bosch ikke genkende, fortæller Jens Bredning, der understreger, at han ikke selv har indgået NDA'en, men udtaler sig på vegne af moderselskabet.

"Det er korrekt, at vi har indgået en NDA med selskabet. Men vi kan ikke genkende de øvrige påstande i selskabsmeddelelsen," siger Jens Bredning.

Så det er ikke korrekt, når der i selskabsmeddelelsen står, at Bosch og Green Impact Ventures har igangsat en ’pre-agreement test process’, eller at I har aftalt, at en eventuel succesfuld testfase vil medføre til et samarbejde, der kan føre til overdragelse af Waturu’s teknologi til Bosch?

"Det er det ikke, nej," siger Jens Bredning.

Han ønsker for nuværende ikke at komme ind på, hvad man i Bosch tænker om de ifølge selskabet ukorrekt oplysninger, eller hvad det eventuelt får af konsekvenser for kontakten med Green Impact Ventures.

CleantechWatch har spurgt adm. direktør i Green Impact Ventures Toke Reedtz, hvad han tænker om Bosch' afvisning af det påståede samarbejde mellem selskaberne.

I en skriftlig kommentar siger Toke Reedtz blandt andet:

"For at sige det som det er, så forsøger nogle danske medier og bestemte interessenter konstant at ødelægge det for vores selskab. Vi er et lille selskab med spændende teknologi og patenter, og vi har selvfølgelig en underskrevet aftale, som løber flere år frem, som jf. drøftelserne inkluderer test hos selskabet (Bosch, red.) i Portugal. Vi har været i dialog med selskabet i flere år, og hvorfor skulle vi indgå i sådan et samarbejde, hvis det ikke var for at selskabet kunne tjene penge på samarbejdet."

Arbejder på ny børsnotering

Green Impact Ventures arbejder som nævnt i øjeblikket på at komme på børsen efter at være blevet smidt af Nasdaqs vækstbørs First North tilbage i september.

Afnoteringen skete, efter at fondsbørsen i godt et halvt år havde gransket selskabets ageren og fundet frem til 11 forhold, som Green Impact Ventures ifølge Nasdaq havde gjort sig skyldig i siden børsnoteringen i maj 2019 under navnet Waturu Holding.

I bestræbelserne på at rejse ny kapital proklamerede Green Impact Ventures tidligere i oktober, at man iværksatte en ny aktieemission, der ville "gøre det muligt at notere selskabet og opfylde strategien om at kommercialisere datterselskaberne Waturu, Watgen Medical og Aquaturu sammen med stærke internationale partnere".

Hvilken børs, der var tale om, har Green Impact Ventures ikke oplyst.

Som led i det nye aktieudbud fik eksisterende investorer i sidste uge tilsendt et investorbrev med en meddelelse om, at aktionærerne ville få låst deres aktier i tre år, hvis de ikke køber yderligere aktier til en værdi af mindst 2.804 kr.

"Gennemføres kapitaludvidelsen uden din deltagelse, låses dine aktier efter en ny børsnotering i 36 måneder. Det er derfor vigtigt, at du deltager," skrev in Green Impact Ventures i tegningsaftalen, som CleantechWatch har set.

Beskeden mødte kritik fra både aktionærer og en investeringsøkonom, mens Toke Reedtz i en skriftlig kommentar anførte, at denne procedure var "almen viden i branchen".

Udskældt cleantech-virksomhed "holder pistol for tindingen" af aktionærer: Deltager du ikke, låses dine aktier 

Skandaleramt cleantech-selskab udsteder nye aktier efter børseksklusion 

Aktionærforening bakker op om Nasdaq-kritik efter Green Impact Ventures' børsexit

Negativ medieomtale får armaturproducent til at opsige Waturu-samarbejde 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs