CleantechWatch

Kampagne: Piger kan redde erhvervslivet fra mangel på STEM-uddannede

For få kvinder søger ind på it- og ingeniøruddannelser. Ny kampagne med blandt andre Danfoss, Grundfos og Haldor Topsøe vil rette op på interessen.

Under virksomhedernes workshops kan pigerne blandt andet afprøve en 3D-printer. | Foto: Finn Frandsen

Erhvervslivet har råbt op ad flere omgange: Der mangler arbejdskraft med tekniske uddannelser. Så hvorfor ikke sikre interessen for STEM-uddannelser blandt unge kvinder, der med 10 pct. i dag er markant underrepræsenteret på uddannelserne?

Det mener den landsdækkende kampagne 'Girls Day in Science' at kunne sætte skub i med workshops for piger fra 4-9.klasse. Det sker i samarbejde med 116 virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner, skriver Naturvidenskabernes Hus i en meddelelse.

Blandt andet har Danfoss, Grundfos og Haldor Topsøe onsdag inviteret pigerne indenfor med en forhåbning om, at virksomhedernes kvindelige ledere kan inspirere dem til at søge ind på STEM-uddannelser, lyder det fra videnscentrets adm. direktør, Maiken Lykke Lolck.

"Takket være de mange dedikerede arrangører møder pigerne kvindelige medarbejdere, forskere eller studerende, de kan spejle sig i, og når de får et konkret indblik i deres fag, åbner det pigernes øjne for de spændende muligheder i en fremtid inden for teknologi og naturvidenskab," siger hun i meddelelsen.

Stor mangel i 2030

Det er kun to uger siden, at en rapport fra ingeniørforeningen IDA og Danske Gymnasier malede et dystert billede om en "betydelig overefterspørgsel" på STEM-uddannede. I 2030 ventes der ifølge rapporten at mangle 13.000 med it- og ingeniøruddannelser.

Dette på trods af, at optaget på STEM-uddannelserne i gennemsnit vokser hurtigere end for videregående uddannelser. Til gengæld er efterspørgslen dog i markant vækst - en udvikling, der kun forventes at tage til i styrke, lyder det.

Lykkedes det ikke at øge optaget på de tekniske uddannelser, vil det blive en hindring for den grønne omstilling, lyder det fra Lars Gaardhøj, regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden.

Regionen er i underskud på "kloge hoveder og hænder" med STEM-kompetencer - især hvis de sidder på piger og unge kvinder", lyder det fra formanden.

Ny rapport: Mangel på it- og teknikuddannede bliver værre endnu

Cowi-direktør: I det brede billede er STEM-optaget steget

Flere kvinder vil læse tekniske uddannelser

Tilfredshed med stigende interesse for ingeniøruddannelserne  

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs