Underskudsramt miljøvirksomhed skifter navn til Riawatech

Den danske miljøvirksomhed Proagria, der i sit seneste årsregnskab kan fremvise faldende salgstal samt et underskud, har fået nyt navn, viser CVR-registret.
Foto: PR / Proagria Miljø
Foto: PR / Proagria Miljø

Proagria Miljø, der udvikler og producerer afspærringsudstyr til blandt andet spildevandssektoren, har foretaget navneændring til Riawatech.

Det fremgår af CVR-registret.

Navneændringen falder på plads efter endnu et regnskab, hvor virksomheden må se både top- og bundlinje falde sammenlignet med året forinden. I miljøvirksomhedens seneste årsregnskab, der løber fra 1 maj. 2020 til 31. marts i år, indkasserer Riawatech ligeledes første underskud i årevis.

Nærmere betegnet er et overskud på 4,6 mio. kr. erstattet med et underskud på 2,2 mio. kr., mens bruttoresultatet med 9,3 mio. kr. er tæt på halveret sammenlignet med året forinden.

Sidste års resultat var allerede en skuffelse for miljøvirksomheden, der havde lagt i kakkelovnen til et større gennembrud på det internationale marked, som CleantechWatch tidligere har beskrevet.

Ifølge ejer og adm. direktør Eli Vestergaard skyldtes et skuffende 2019/2020-regnskab corona, der stak en kæp i hjulet på en stigende efterspørgsel på afspærringsudstyr til sikring mod overløb som resultat af klimaforandringerne.

Ledelsen anser da også 2020/2021-regnskabet for utilfredsstillende, men påpeger, at virksomhedens regnskabspraksis er ændret, så regnskabets periode er forkortet med en enkelt måned sammenlignet med sidste år.

Corona bremser væsktdrømmene i dansk miljøvirksomhed

Afspærringsproducent har sparket døren ind til udlandet – vokser med 50 pct.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også