CleantechWatch

Stifterfamilien bag Grundfos-eventyret sælger ud af arvesølvet

Stifterfamilien bag Grundfos-fonden har solgt en større portion aktier i pumpekoncernen. Salget betyder, at Grundfos-familien nu ejer under 10 pct. af Grundfos.

Poul Due Jensen, tredje generation i Grundfos-familien og topchef i Grundfos-koncernen, med en buste af sin farfar Poul Due Jensen, grundlægger og stifter af Poul Due Jensens Fond. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Arvingerne efter Grundfos-stifter Poul Due Jensen ejer for første gang mindre end 10 pct. af den familiestyrede pumpegigant.

En nærlæsning af 2020-regnskabet for Poul Due Jensens Fond, der står bag Grundfos-koncernen, afslører, at Due Jensen-arvingernes ejerandel af Grundfos er dykket til historisk lave 9,6 pct., efter at medlemmer af stifterfamilien sidste år solgte en større portion Grundfos-aktier på bagkanten af en rekordhøj aktiepris.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs