Aker og Siemens Energy går sammen om britisk CCUS

Sammen med Doosan Babcock vil de to selskaber kombinere omfattende erfaring i planerne om at udvikle teknologi og løsninger til et voksende CCUS-marked.
Foto: Aker Carbon Capture PR
Foto: Aker Carbon Capture PR

Et nyt konsortium bestående af Aker Solutions, Siemens Energy og ingeniørselskabet Doosan Babcock vil hive kunder ind i forretningen med nye løsninger, der kan hjælpe med at nå de grønne omstillingsplaner.

Hovedfokus bliver carbon capture and utilization and storage, CCUS, som forventes at blive en ret så populær teknologi i industrien de kommende år. Det oplyser Aker Solutions i en meddelelse.

"CCUS er essentiel for Storbritanniens mål om nuludledning og etableringen af dette konsortium beviser yderligere vores engagement i at sikre at vigtig teknologi når kommerciel skala," siger Stephen Bull, der er direktør for Aker Solutions vedvarende energi.

Konsortiet vil kunne levere både løsninger og faciliteter, mens der også skal bidrages til at udvikle nye bæredygtige industrimuligheder, jobs og værdiskabelse, oplyser Aker Solutions. Som en del af arbejdet kommer et andet Aker-selskab, nemlig Aker Carbon Capture til at bidrage med kompetencer.

"Ligesom overgangen til nuludledning ikke kommer til at blive klaret med en teknologi alene, vil udviklingen af avancerede løsninger kræve styrken af mere end et selskab. Samarbejde med andre organisationer og industrier for at trække på hinandens evner, kompetencer og erfaring kommer til at blive en vital del i at nå målet om nuludledning i 2050," siger Stephen Bull.

"At slå os sammen med Siemens Energy og Doosan Babcock skaber en strategisk platform, der tillader os at kombinere vores styrker og arbejde sammen for at tilbyde de bedste lokale løsninger."

Det er ikke nye partnere, Aker Solutions skal slå sig sammen med. Sammen med Siemens Energy har det norske selskab allerede et samarbejde om at levere transformerstationer til havmølleparken East Anglia Three, ligesom de to selskaber i februar blev valgt af Vattenfall til at levere transformerstationerne til den kommende 3,6 GW store klynge ud for Norfolk.

Doosan Babcock og Aker Solutions er også allerede partnere på britisk jord, hvor de har planer om at forfølge og vinde kontrakter om nye brintproduktionsanlæg og faciliteter til opsamling af kulstof, udnyttelse og lagring.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Aker-selskab pønser på CCS ved Norges vestkyst

Aker Clean Hydrogen investerer i lokal brintproduktion 

Aker pusler med udvidelse af ammoniakanlæg 

Aker Clean Hydrogen vil etablere produktion på norsk ø 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også