CleantechWatch

FOM Technologies holder fast i guidance efter "forventeligt" første halvår

Den danske udstyrsproducent når næsten tocifret millionomsætningen i årets første seks måneder og sigter fortsat efter et salg for hele 2021 på mellem 16 og 20 mio. kr. USA forbliver et nøglemarked, x½spår adm. direktør.

Foto: FOM Technologies/PR

FOM Technologies holder snuden i sporet.

Den danske producent af udstyr til forskning i blandt andet energilagring og solceller rammer en omsætning i årets første seks måneder på knap 9,6 mio. kr., mod 3,2 mio. kr. i samme periode sidste år. Det viser selskabets nøgletal for halvåret, der er blevet offentliggjort mandag eftermiddag.

Med resultatet holder ledelsen fast i forventningen om et samlet salg i 2021 på mellem 16 mio. kr. og 20 mio. kr., der blev fremlagt i forbindelse med den succesfulde børsnotering i juni sidste år.

Efter der er kommet en ny administration under Joe Biden, er der blevet skruet godt op for investeringerne i energiteknologi

Michael Stadi, adm. direktør i FOM Technoligies

Prognosen i selskabsmeddelelsen lyder, at man lander i "den høje ende af intervallet".

"Vi er meget tilfredse, og tingene kører, som de skal, for os. Det er gået ret forventeligt, og vi har ikke haft nogen grund til at ændre på vores guidance," lyder det fra adm. direktør Michael Stadi i et interview med CleantechWatch.

FOM Technologies har i løbet af årets første halvår landet aftaler med et amerikansk universitet, ligesom man har afsat sine løsninger til forskningsinstitutioner under det amerikanske energiministerium.

Og i april indgik det danske selskab en distributionsaftale med tyske MBraun Inertgas-Systeme, der ind til nu har kastet et salg et "ledende tysk forskningsinstitut" af sig.

FOM Technologies indvier ikke i størrelsen på de enkelte ordrer, men selskabets politik er alene at offentliggøre salg med værdier på over 200.000 euro samt "salgskontrakter eller strategiske samarbejdsaftaler af stor betydning for virksomhedens udstedte aktier", som det fremgår af en selskabsmeddelelse fra marts i år.

Fortsat stort sats på USA

Foruden den øgede omsætning i første halvår glæder Michael Stadi sig også over, at det siden 30. juni er lykkedes at lande yderligere aftaler med flere notable amerikanske forskningsinstitutioner.

"Det viser effekten af vores internationale strategi, af vores netværk og så selvfølglig det unikke højteknologiske udstyr," siger Michael Stadi.

FOM Technologies udstyr anvendes konkret til forskning i, hvordan man kan reducere brugen af stadig mere sparsomme materialer som litium og kobolt i blandt andet batterier og brændselsceller.

Michael Stadi vurderer, at omkring 30 pct. af FOM Technologies nuværende omsætning stammer fra amerikanske kunder i, mens resten fordeler sig udover Europa og Asien.

Også fremadrettet forventer han, at i omegnen af en tredjedel af salget vil komme fra USA. Det var ikke mindst derfor, at FOM Technologies i januar etablerede et amerikansk datterselskab i Palo Alto, Silicon Valley.

"USA er et super spændende område for os. Efter der er kommet en ny administration under Joe Biden, er der blevet skruet godt op for investeringerne i energiteknologi," siger Michael Stadi.

FOM Technologies, der opstod som et spinout fra DTU tilbage i 2012, blev noteret på den danske minibørs Nasdaq First North i juni sidste år. Her endte virksomheden efter omfattende interesse med at rejse 16 mio. kr., der blandt andet gik til at opruste sin salgsafdeling.

Ifølge børsprospektet går selskabet efter en omsætning på 30-35 mio. kr. i 2022, hvor man også forventer at have sorte tal på bundlinjen, mens guidance for 2023 hedder 50 mio. kr.

Dansk udstyrsproducent udvalgt til amerikansk millionkonsortium 

Børsdebutant vinder endnu en ordre fra amerikansk ministerium 

FOM Technologies henter nye kræfter ind i bestyrelsen 

Dansk teknologivirksomhed skal levere udstyr til rumbaserede solcellepaneler 

Børsnotering har sat midlertidig kæp i hjulet for FOM Technologies' vækst 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs