CleantechWatch

Bjarke Ingels og Mærsk-selskaber vil jagte grønne metaller på havbunden

Havets bund kan indeholde de sjældne metaller, som klimavenlige produkter skriger på. Flere danske selskaber ser store forretningsmuligheder, men kritikken fra miljøorganisationerne er barsk.

Bjarke Ingels Group vil sende undersøiske støvsugere som denne ned på havbunden for at pumpe metaller fri. | Foto: Presse BIG

Stjernearkitekt Bjarne Ingels og to Mærsk-selskaber kaster sig nu ind i kampen om at sikre adgangen til de sjældne metaller, der er nødvendige for at gennemføre en grøn omstilling af verdenssamfundet.

Mens forsyningsskibsrederiet Maersk Supply og arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group (BIG) allerede er dybt involveret i et af de mest ambitiøse projekter på området sammen med canadiske The Metals Group, der vil suge sjældne mineraler op fra havbunden, så har borerigselskabet Maersk Drilling sat sig for at undersøge forretningsmulighederne i minedrift på havbunden, der kaldes seabed mining.

"Det er et unikt og lovende område, som har et stort vækstpotentiale. Det er stadig tidligt i processen, men vi er glade for, at vores skibe bliver brugt på nye markeder," siger Steen S. Karstensen, adm. direktør i Maersk Supply.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klimarådet frygter for tidsoptimistisk regering

Der er flere positive elementer i regeringens Klimaprogram 2021, lyder det fra Klimarådet, der samtidig vurderer, at regeringen måske også er lige lovlig optimistisk i forhold til, hvor hurtigt nye teknologier kan hjælpe til på CO2-regnskabet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs