CleantechWatch

PKA ser store muligheder i trecifret millioninvestering i batteriproducent

Den danske pensionskasse har investeret 100 mio. kr. i norsk startup, der vil producere batterier til elbiler. Kendte leverandører kan hjælpe selskabet, mener PKA.

Michael Nellemann | Foto: Gregers Tycho/ERH

For nylig skød PKA 100 mio. kr. i den norske startupvirksomhed Morrow, der vil lave batterier til elbiler, og pensionskassens investeringsdirektør Michael Nellemann mener, at en række kendte leverandører kan hjælpe selskabet på vej.

Det skriver Børsen.

Morrow samarbejder således med danske Haldor Topsøe, og på spørgsmålet om, hvad PKA forventer sig af investeringen, siger Michael Nellemann:

"At de følger planen om at få etableret et innovationscenter og tager tilløb til at opføre den første fabrik, der skal producere batterier. Det skal ske allerede i 2024, hvilket vi ser som relativt hurtigt. Derudover forventer vi også meget ud fra, at de har leverandører som Haldor Topsøe, Siemens og ABB inde over, som vi tror kan være med til at sikre et godt cashflow i virksomheden, når produktionen kommer op at køre."

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MobilityWatch)

En af verdens største batteriproducenter sælger aktier for 9 mia. dollar

Freyr indgår aftale om finsk batterifabrik

Elretur klar med ny kampagne for at sætte fokus på batterigenanvendelse 

Mere fra CleantechWatch

Jysk kommune når affaldsmålsætning otte år før tid

Et år efter at den nye affaldsordning trådte i kraft i Hedensted Kommune, har borgerne reduceret mængden af restaffald fra 713 ton til 307 ton pr. måned. Alligevel mener borgere, at der er plads til forbedringer, viser evaluering.

Vandværker på Nordfalster slår ledningerne sammen

To fusioner er på vej på Nordfalster: Alstrup-Guldborg Vandværk ønsker at gå sammen med Lundby og Omegns Vandværk. Desuden indstiller Sundby Vandværks bestyrelse at nedlægge vandværket og blive en del af Nyskole Vandværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs