CleantechWatch

Ny analyse: Klimaforandringer medfører afbrydelser på atomkraftværker

En ny analyse viser, at der er direkte forbindelse mellem klimaforandringer og afbrydelser på atomkraftværker. Der forventes endnu flere atomkraft-nedlukninger som følge af ekstreme vejrforhold i fremtiden.

Foto: Peter Klint

De ekstreme vejrfænomener, som er et resultat af klimaforandringer, er skyld i flere afbrydelser på atomkraftværker, viser en ny analyse publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature Energy.

Det skriver Ingeniøren.

Gennem de seneste 30 år har klimaforandring resulteret i otte gange flere afbrydelser af atomkraftværker, og fremadrettet forventer forskerne bag analysen, at ekstreme vejrfænomener vil medføre endnu flere vejrrelaterede nedlukninger af atomkraftværker i fremtiden.

"Min evaluering viser, at den gennemsnitlige hyppighed af klima-inducerede forstyrrelser er steget dramatisk fra 0,2 udfald per reaktorår i 1990'erne til 1,5 i det sidste årti," skriver research fellow Ali Ahmad, der studerer energipolitik ved Harvard Kennedy School og er forfatteren bag analysen.

På baggrund af fremskrivninger i forskellige klimascenarier er skønnet, at det gennemsnitlige energitab som følge af klimaforandringers påvirkning på atomkraftværker på verdensplan vil være mellem 1,4-2,4 pct. på lang sigt.

Dansk atom-startup henter profil fra Maersk Drilling 

EU-eksperter: Atomkraft er grøn investering 

Atomspecialister og forsyningsselskab satser på salt som energilager

Forskere: Modviljen mod atomkraft kan ødelægge et nyt dansk eksportmarked 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job