CleantechWatch

Ultraviolet lys til produktion af klimavenlig mælk får grøn millionstøtte

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) giver millionstøtte til virksomheden Lyras, der med ultraviolet lys mener at kunne spare 90 pct. af energien under pasteurisering af mælk.

Foto: Finn Frandsen

Cleantech-virksomheden Lyras har udviklet en energibesparende teknologi til pasteurisering af mælk, som ifølge egne beregninger kan spare 90 pct. energi ved brug af ultraviolet lys.

Den ultraviolette teknologi skal erstatte den over 150 år gamle bakteriedræbende metode, hvor mælken opvarmes til 72 grader i mindst 15 sekunder, og er tilsyneladende så overbevisende, at Landbrugsstyrelsens Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) har postet 6,8 mio. kr. i Lyras.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs