CleantechWatch

Ecco investerer i Bioscavenge: "Som andre har vi en problematik omkring spildevand"

Den sønderjyske skokoncern køber 30 pct. af startup-virksomheden Bioscavenge, der har en attraktiv teknologi til vandrensning.

Foto: Michael Dwornik, Ecco

Målsætningen om at gøre Ecco-sko mere miljøvenlige, får nu den familieejede danske virksomhed til at købe 30 pct. af cleantech-virksomheden Bioscavenge. Dermed får den sønderjyske skokoncern fingre i en startup med speciale i vandrensning, som er et vigtig element i Eccos grønne omstilling.

”Det er en startup-virksomhed, der har specialiseret sig i vandrensningsteknologi. De vil bruge ny teknologi til at få mere ud af spildevand. Det er jo relevant for os, fordi vi ejer vores egne garverier, hvor vi ligesom alle andre har en problematik omkring spildevand,” siger Thomas Gøgsig, CEO i Ecco Investment Corporation.

Bioscavenge er den anden miljøvirksomhed, som Ecco investerer i, efter etableringen af investeringsselskabet Ecco Investment Corporation. For blot en måned siden, købte Ecco 25 pct. af Circlia Nordic, der bl.a. kan omdanne spildevandsslam til nye råstoffer.

Begge opkøb er eksempler på, at Ecco via opkøb vil finde løsninger til en mere miljøvenlig produktion. Ecco sætter ind på flere forskellige fronter, men vand er et af de vigtige områder, fordi garverierne traditionelt har udledt betydelige mængder spildevand.

Ecco har i sin læderdivision fire store garverier, og målet er at nå netto-nuludledning af vand inden udgangen af 2030.

”Ambitionen er, at vi kan have et cirkulært kredsløb, hvor vi ikke tilfører eller udleder noget vand. Vi har brug for ny teknologi for at nå det mål, men det er målet at rænke i lukkede kredsløb,” siger Thomas Gøgsig.

Bioscavenge har gennem de seneste to år samarbejdet med Ecco om at løse selskabets udfordringer med vand.

”Vi er i gang med at teste teknologierne i vores garveri i Holland, så vi er godt på vej,” siger Thomas Gøgsig.

Direktøren understreger, at det ikke kun handler om Eccos egen forretning. Et ligeså stort mål er at sprede miljøvenlige løsninger til resten af branchen.

”Vi ønsker ikke blot at reducere vores eget vand-aftryk mest muligt, men også at støtte op om intelligente miljøteknologier, der kan løfte hele branchens måde at håndtere og prioritere vandressourcerne på,” siger han.

Thomas Gøgsig vil ikke kommentere på, hvor meget Ecco har betalt for sin ejerandel på 30 pct. Senest tilgængelige regnskab er for regnskabsåret 2019, hvor selskabet havde en bruttofortjeneste på en lille million og et overskud på 336.000 kr. efter skat.

”Det er et firma med stort potentiale og en rigtig god projektportefølje” siger Thomas Gøgsig, men ønsker ikke at uddybe tallene.

I modsætning til mange andre danske virksomheder, har Ecco endnu ikke fastsat et overordnet mål for, hvor meget CO, koncernen vil reducere over de kommende år. I stedet har koncernen udpeget fire bæredygtige mål for perioden 2024-2030. Her vil man bl.a. reducere brugen af fossil energi, reducere vandforbruget samt genanvende mere affald.

Desuden har Ecco nedsat en såkaldt Environmental Task Force, der skal finde frem til, hvordan man måler CO-udledning på tværs af hele Eccos komplekse værdikæde.

Fra Nobelpris til rumfart: Aquaporins rejse til børsnotering

Spildevandsselskab konsoliderer forretningen i ny miljøkoncern

Vandtekniker Ultraaqua vokser med 48 pct. og lander millionoverskud

Herning Vand udvider vandrensningsprojekt med lovende eksportpotentiale

Corona-pressede Krüger leverer endnu et tocifret millionunderskud

Mere fra CleantechWatch

DI advarer mod at ændre på aftale om CO2-afgift

Brancheorganisationen er langt fra tilfreds med, at Det Miljøøkonomiske Råd nu skaber usikkerhed om den varslede afgift på CO2-afgiften på 750 kr. per udledt ton. En højere CO2-afgift vil være ”gift for den grønne omstilling”, lyder advarslen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs