CleantechWatch

Maersk Supply Service får støtte til projekt om maritim CO2-transport

Transport af CO2 med skib kan blive en forretning i fremtiden. Maersk Supply Service har netop fået støtte til projekt, der skal undersøge søtransport af CO2.

Foto: PR / Maersk Supply Service

Den Danske Maritime Fond har givet støtte til et Maersk-projekt, der skal undersøge, om det er muligt at modificere et forsyningsskib fra Maersk Supply Service, så skibet kan transportere CO2.

Gassen skal transporteres i tryktanke på skibets dæk, og rederiet vil i givet fald benytte transportmetoden i en overgangsperiode. Maersk-projektet er et delprojekt, som indgår i et større projekt om brug af forladte oliefelter til opbevaring af CO2.

Indfangning og opbevaring af CO2 er en mulig vej til at afhjælpe klimaforandringer, og transport med skib kan være en gangbar måde at transportere opfanget CO2 fra land til lagring i udtjente oliefelter under havbunden.

For nylig gav Den Danske Maritime Fond støtte til et andet projekt om transport af CO2, som det nye rederi Dan-Unity står bag. Dan-Unity er interesseret i at undersøge, om søtransport af CO2 kan gøres til en levedygtig forretning i fremtiden.

(Denne artikel er levet af vores søstermedie ShippingWatch)

European Energy og Reintegrate vil gøre Aalborg til metanol-metropol

Redere og NGO'er hudfletter "håbløst svagt" IMO-klimaresultat

Virksomheder har svært ved at få hånd om CO2-udledningen

Rederier går sammen om transport af CO2 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs