Flyselskab støtter anlæg: Skal lave flybrændstof af gammelt træ

Flyselskabet KLM er med i et konsortium, som skal opbygge et nyt anlæg i Sverige til produktion af bæredygtigt flybrændstof.
Foto: Henry Romero/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Henry Romero/Reuters/Ritzau Scanpix

Flyselskabet KLM går sammen med en række svenske aktører om at opbygge et anlæg, der skal danne bæredygtigt flybrændstof, SAF, ud af rester fra skovbrug.

Det skriver Check-in.dk.

Det svenske energiagentur støtter opførslen af anlægget i Växjö-regionen i Småland med 5,1 mio. svenske kroner, hvilket svarer til 3,7 mio. kr., og planen er, at anlægget skal være være i drift i 2026, hvor det skal kunne producere 16 ton SAF om året.

”For at kunne blive mere bæredygtig i fremtiden fokuserer KLM på at opskalere produktionen og brugen af ​​SAF. Det anlæg, vi støtter i Sverige, er et vigtigt næste skridt i udviklingen,” siger Karel Bockstael, der er chef for bæredygtighed hos KLM til Check-in.dk.

SAF er et vigtigt skridt på vejen mod bæredygtigt flybrændstof, skriver Check-in.dk, da de nuværende generationer af flymotorer kræver flydende brændstof og derfor ikke har rmulighed for at skifte over på brint eller elektricitet.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MobilityWatch)

Det danske forsvar er først til at indføre grønne fly

Polsk modstand udvander klimakonklusioner på EU-topmøde 

Mangel på rygende pistol afvæbner klimadiskussion på EU-topmøde 

Fransk flyselskab flyver fra Paris til Canada delvist på madolie 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også