CleantechWatch

Analytiker: Rockwools systems-division overrasker positivt

Til trods for, at store del af regnskabet i forvejen var kendt, efter at selskabet opjusterede forventningerne 6. maj, overraskede Systemes-divisionen positivt.

Foto: /ERH

Rockwool får pæne ord med på vejen fra Sydbanks senioranalytiker Mikkel Emil Jensen, efter at isoleringsselskabet onsdag eftermiddag kom med regnskab for første kvartal.

Her overraskede især Systemes-divisionen, der blandt andet producerer akustiske lofter og dyrkningssubstrater, positivt. Dette til trods for, at store del af regnskabet i forvejen var kendt, efter at selskabet opjusterede forventningerne 6. maj.

"Rockwool havde afsløret, at særligt Systems-divisonen var kommet godt fra start i 2021. Alligevel bliver vi overrasket positivt over indtjeningen på 31 mio. euro, som svarer til en flot EBIT-marginal på 17,6 pct. drevet af en flot udvikling i både Grodan, Rockpanel og Rockfon," skriver Mikkel Emil Jensen i en analyse.

Han fremhæver yderligere, at Rockwool har formået at kompensere for stigende udgifter ved hjælp af en højere effektivitet på fabrikkerne og færre rejserelaterede udgifter i kvartalet.

Hos Rockwools største divison, Insulation, hæfter Sydbank-analytikeren sig ved, at der i første kvartal var god vækst på alle forretningsområder på nær teknisk isolering.

"Byggebranchen er vendt stærkt tilbage på de fleste af Rockwools markeder, og flere områder overgår endda aktivitetsniveauet fra før covid-19. Bred vækst sikrer en fremgang på 5,4 pct. i Vesteuropa trods en lidt langsomt start på det store tyske marked," skriver Mikkel Emil Jensen.

"Vi noterer os dog, at aktiviteten steg i Tyskland mod slutningen af kvartalet, hvilket er positive tegn for salget i de kommende kvartaler," lyder det videre.

Indtjeningen i Insulation-divisionen endte på 59 mio. euro, hvilket var lidt under Sydbanks estimat, fremgår det videre.

Rockwool havde i det store hele taget meget af spændingen ud af regnskabet ved at offentliggøre foreløbige tal 6. maj. Og ganske rigtigt landede omsætningen på 671 mio. euro, hvilket er præcis det samme som i den foreløbige opgørelse. Omsætningen i første kvartal sidste år var på 649 mio. euro.

På driften (EBIT) landede selskabet i første kvartal et overskud på 90 mio. euro mod 90 mio. euro i den foreløbige opgørelse og 80 mio. euro sidste år.

Investorer har taget forskud

Rockwool-aktien formåede i onsdagens handel at holde skindet på næsen i et ellers surt marked. Det blev dog kun til en minimal stigning på 0,03 pct. til 2874 kr.

Ifølge Mikkel Emil Jensen har investorerne taget forskud på glæderne.

"Rockwools fremtidsudsigter er meget positive, da fokus på bæredygtighed, brandsikkerhed og energioptimering af bygningerne vil understøtte væksten i flere år frem. Men i vores optik afspejler kursen - og den dertilhørende meget høje værdiansættelse - at investorerne allerede har taget forskud på glæderne, og vi ser derfor kun et begrænset kortsigtet kurspotentiale i aktien," skriver Mikkel Emil Jensen, der fastholder sin anbefaling "hold".

Mere fra CleantechWatch

Dansk vandrenser spår fremgang efter stille år

Much More Water, der producerer mobile vandrensere til militær og beredskab, har haft et par år med lav afsætning. Men salgsdirektør ser ind en fremtid med mere salgsaktivitet i virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs