Ford vil fremstille egne batterier til elbiler

Den amerikanske bilfabrikant planlægger at åbne et batteriudviklingscenter i det sydøstlige Michigan til næste år.
Foto: Kamil Krzaczynski/REUTERS / X02376
Foto: Kamil Krzaczynski/REUTERS / X02376
AF RITZAU FINANS

Den amerikanske bilfabrikant Ford vil fremstille sine egne batterier til elbiler og planlægger at åbne et batteriudviklingscenter i det sydøstlige Michigan til næste år.

Ford følger i sporene på General Motors og Volkswagen, der allerede investerer i batterifabrikker gennem partnerskaber.

Det skriver Wall Street Journal.

Flere analytikere har ifølge avisen tidligere betragtet Ford som værende bagud i forhold til selskabets rivaler, når det kommer til kursændringen mod elektriske køretøjer.

Siden den nuværende topchef Jim Farley overtog førersædet hos Ford sidste år, har selskabet dog signaleret en markant mere aggressiv tilgang til plug-in-biler, skriver avisen.

Fords strategiske træk mod batteriudvikling inden for huset skal også ses i lyset af pandemiens konsekvenser, hvor flere virksomheders forsyningskæder har været under store forstyrrelser.

Bilselskabernes mangel og rift om chip til køretøjer har ifølge Hau Thai-Tang - der er teknisk direktør og ansvarlig for produktudvikling hos Ford - kun forstærket selskabets overbevisning om, at det er den rigtige vej at gå.

"Det her træk vil hjælpe os med at kontrollere vores forsyninger bedre og samtidig vil vi kunne levere en stor mængde battericeller med større kørselsrækkevidde, lavere omkostninger og højere kvalitet," siger han til avisen.

Ford meddelte tirsdag, at selskabet vil investere 185 mio. dollar i batteriudviklingscenteret i Michigan, skriver Wall Street Journal.

Elbiler vinder frem og Tesla taber markedsandele

Volvo Cars vil fra 2030 kun producere elbiler

Nye afgifter giver elbilsalg drøj start på 2021  

Tesla-rival børsnoteres i hidtil største reverse merger 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også