Vindlegende finansierer nyt testanlæg til Skyclean-teknologi

Et kommende pilotanlæg på 2 MW skal teste Skyclean-teknologien, og det skal opføres for vindlegenden Henrik Stiesdals egne penge. Det fortæller han til Ingeniøren.
Skyclean-teknologien skal kunne gøre en forskel inden for landbrugssektoren. Nu bliver første store skridt taget med et nyt testanlæg. | Foto: Lasse Kofod
Skyclean-teknologien skal kunne gøre en forskel inden for landbrugssektoren. Nu bliver første store skridt taget med et nyt testanlæg. | Foto: Lasse Kofod

Vindlegenden Henrik Stiesdal gør nu klar til at tage Skyclean-teknologien et skridt videre ved at opføre et 2 MW pyrolyse-pilotanlæg senere i år. Han står i spidsen for udviklingsselskabet Stiesdal, der selv kommer til at investere de godt 20 mio. kr., anlægget ventes at koste.

"Vi skal i gang med opskaleringen af DTU’s 200 kW pilotanlæg nu, så vi kan opdage og behandle de børnesygdomme, som uundgåeligt vil opstå. Og et 2 MW anlæg er stort nok til, at det er repræsentativt, og lille nok til, at det ikke ruinerer os," siger han til Ingeniøren.

Planen er, at pilotanlægget siden skal følges af et 20 MW demonstrationsanlæg i fuldskala, som ventes at koste omkring 400 mio. kr.

Skyclean-teknologien – som kort fortalt kan omdanne f.eks. halm til brændstof – menes at kunne skabe store reduktioner inden for landbrugets klimaudledning.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Pyrolyse-startup har rejst trecifret millionbeløb – og gafler nu Vattenfalls chef

Pløjefrie landmænd ser skeptisk på pyrolyseteknologi

Aquagreen vil halvere landbrugets CO2-udledning med pyrolyse

Mulig banebrydende klimateknologi på vej mod næste etape: "Vi kan ikke vente længere" 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også