CleantechWatch

Finsk kæmpe presser på for mere biobrændstof i danske fly

Et højere iblandingskrav i danske lufthavne bør være højt på klimalisten, hvis målet om nuludledning skal nås. Og kravet skal på bordet i år, lyder det fra den finske raffinaderigigant Neste.

Foto: Neste

Det er ikke andet end et par uger siden, at Klimarådet måtte dumpe regeringens klimaindsats. Regeringen blev kritiseret for endnu ikke at have gjort det klart, hvordan en CO2-reduktion på 70 pct. i 2030 skal kunne realiseres.

Men en finsk bejler kommer nu med et bud, der muligvis kan hjælpe en smule på vej. Det er flyene, blikket skal rettes mod. Mere præcist det, der kommer i dem. Det grønne brændstof SAF, Sustainable Aviation Fuel, skal fylde mere i motoren på fly, der lander i og forlader danske lufthavne, lyder det fra Neste.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job