Tyskland vil investere 5,2 milliarder i brintprojekter

Tyskland vil være foran, når det kommer til brintteknologier, lyder det om ny investering til tre brintprojekter.
Foto: Lasse Hyldager/Green Hydrogen Systems
Foto: Lasse Hyldager/Green Hydrogen Systems

Særligt tre projekter skal hjælpe Tyskland med at få gang i en brintudvikling, der kan gøre andre lande til skamme. Den tyske forskningsminister Anja Karliczek har netop udvalgt de tre, der tilsammen får tildelt 5,2 mia. kr. til at udvikle på deres projekter de kommende fire år.

”Vores hovedprojekter viser, at Tyskland går konsekvent ind i brintøkonomien. Ford grønt brint er et centralt råmateriale for det klimavenlige Tyskland og for langsigtet vækst,” sagde forskningsminister Anja Karliczek.

De tre projekter er blevet udvalgt på baggrund af en idekonkurrence, kaldet “Hydrogen Republic of Germany”, som forskningsministeriet satte i gang i sommeren 2020. konkurrencen fik i alt 32 indsendte projekter, hvoraf de tre altså nu er valgt.

Det drejer sig om H2Giga, der vil producere elektrolyseenheder, H2Mare, der vil fremstille brint i forbindelse med vindenergiproduktion og Transhyde, der vil udvikle højtryksbeholdere og rør til brint.

Tilbage i juni kom den tyske regering med lanceringen af sin brintstrategi. En strategi, hvori det pointeres, at kun brint produceret på vedvarende energi er bæredygtig, mens den naturgasproducerede "blå brint" højst skal anvendes i en overgangsfase.

Frem til 2030 skal der opføres 5 GW elektrolysekapacitet, hvilket skal øges med yderligere 5 GW i 2035 – eller senest 2040. Foruden eksisterende midler til demonstrationsprojekter afsættes der 7 mia. euro (52 mia. kr.) til at opskalere teknologien. Det skal sikre etableringen af et tysk hjemmemarked for grøn brint.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Cowi melder sig ind i Brintbranchen

Ørsted-konsortium får støtte til brint på havet

Everfuel overtager Danish Hydrogen Fuel 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også