Norsk carbon capture-selskab finder finansdirektør

Aker Carbon Capture henter ny CFO ind i form af Egil Fagerland, der efter planen skal finde sig til rette i stolen til april.
Foto: Aker Carbon Capture PR
Foto: Aker Carbon Capture PR

Aker Carbon Capture har fået sat navn på sin finansdirektør. Egil Fagerland tilræder stillingen til foråret, fremgår det af en meddelelse.

Fagerland slutter sig til CCS-selskabet fra DeepOcean, hvor han var chef for forretning- og ressourceplanlægning. Han har tidligere haft forskellige roller i Aker Solutions 'økonomiafdeling fra 2012 til 2020, herunder som leder af finansielle systemer.

"Vi er meget glade for at byde Egil velkommen tilbage til Aker-familien og til Aker Carbon Capture, hvor hans branchekendskab og økonomiske og forretningsmæssige færdigheder vil yde betydelige bidrag til vores fremtidige succes," siger Valborg Lundegaard, administrerende direktør for Aker Carbon Capture.

Allerede da Aker Solutions i august udspandt tre nye datterselskaber, var der klarhed om ambitionen for i hvert fald det ene af disse: Aker Carbon Capture skulle være verdensførende inden for CO2-fangst.

Aker Carbon Capture har omkring 50 ansatte, men forventer at se tallet stige i løbet af 2021 i takt med, at man for alvor får skudt gang i sine projekter.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Norsk carbon capture-selskab: "Danmark er et nøgleområde"

Haldor Topsøe indgår brintsamarbejde med norsk carbon capture-selskab

CCS-chef: Olieselskab kan innovere industrien med dansk CO2-lager

Førende CCS-aktør ser Danmark hale ind på Norge 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også