CleantechWatch

Dan Jørgensen vil have storskalering og efterspørgsel på PTX

Prisen på PtX skal drives ned gennem storskalering, mens efterspørgslen skal vokse, lyder det fra energiministeren, der endnu ikke ved, hvordan han kommer missionen skal lykkes.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Power-to-X er en af de vigtigste missioner for regeringen, fortæller energiminister Dan Jørgensen, der dog ikke har et konkret bud på, hvordan produktionen skal støttes.

Det skriver Børsen.

Her fortæller ministeren, at den grundlæggende teknologi er på plads, men at der mangler at blive gennemført en storskalering af produktionen, så prisen falder, og at der skal skabes efterspørgsel. Men præcis hvordan efterspørgslen skal skabes, ønsker Dan Jørgensen ikke at komme meget nærmere.

"Der er mange måder at gå til det politisk. Jeg tror, at det bliver i tæt samarbejde med erhvervslivet, fordi mange virksomheder oplever, at det bliver et konkurrenceparameter for dem, at de kan drive deres maskiner på grøn energi," siger Dan Jørgensen til avisen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Quantafuel vil bygge ny fabrik i Esbjerg til 750 mio. kr.

Brintbranchen frygter at PtX-markedet sejler fra Danmark

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job