CleantechWatch

Saudi-Arabien vil være verdens største brinteksportør

Verdens største olieeksportør vil bruge landets store naturgasressourcer til at blive ledende indenfor blå brint.

Abdulaziz bin Salman | Foto: FAYEZ NURELDINE/AFP / AFP

Brint kan blive en del af løsningen for at nå verdens klimamål. Og nu vil Saudiarabien være det land, der eksporterer mest af det.

Saudi-Arabien er i forvejen verdens største eksportør af olie, men de gode ressourcer indenfor naturgas, skal nu tilføje blå brint til listen. Det skriver Bloomberg.

Landet har "ambitiøse" planer og "vil ikke blive udfordret i sit mål om at være den største eksportør af brint på jorden," sagde energiminister prins Abdulaziz bin Salman på en nyhedsbriefing i Riyadh.

Produktionen af den blå brint har været i gang i længere tid i Saudi-Arabien, men nu skal det altså op i en betydeligt større skala. I september blev landets første sending af blå brint konverteret til ammoniak sendt til Japan.

Det er dog ikke kun blå brint, der skal udgøre energiproduktionen i fremtiden i Saudi-Arabien. Der er også planer om at producere grøn brint, der modsat den blå ikke bliver produceret ved hjælp af naturgas.

Den grønne brint skal produceres via solenergi på et anlæg i Neom til en pris på 5 mia. dollars (31 mia. DKK).

Mange større energiselskaber er i den seneste tid begyndt at pusle mere og mere med brintproduktion. Brint er dog endnu ikke konkurrencedygtig med fossile brændstoffer, og er derfor en dyr løsning.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Industrien vil have tocifret milliardstøtte til PTX

Nel indgår aftale om brintfabrik i stor skala

Tidligere olieboss vil forløse "enormt potentiale" i brint og PtX

Ørsted går sammen med BP om brintprojekt 

Mere fra CleantechWatch

Bigadan kan være næste danske biogaskoncern på salgsrampen

ANALYSE: Industriens Pension og den britiske kapitalfond Arjun Infrastructure Partners overtog lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan sidste år. Efter Shells nylige milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs