Equinor, Panasonic og Hydro vil danne batterivirksomhed

De tre vil indgå et strategisk partnerskab for at undersøge mulighederne for at etablere en bæredygtig batterivirksomhed.
Foto: PANASONIC
Foto: PANASONIC

Olieselskabet Equinor pønser på at lave lithiumbatterier.

Tiltaget kommer af Equinors ambitioner om at skabe en bæredygtig virksomhed, og det skal nu ske sammen med teknologiselskabet Panasonic og aluminiumsproducenten Hydro.

De tre vil frem til sommeren 2021 undersøge markedet for lithium-ion-batterier i Europa. Det er planen, at den grønne batterivirksomhed skal ligge i Norge og at man bl.a vil satse på det europæiske marked for eldrevne køretøjer.

"Vores virksomheder sigter mod at være førende inden for energiomstillingen. Etableringen af ​​det her batterisamarbejde i verdensklasse viser Equinors ambition om at blive et bredt energiselskab," siger Al Cook, der er koncerndirektør for global strategi og forretningsudvikling i Equinor.

"Vi mener, at batterilagring vil spille en stadig vigtigere rolle i arbejdet med at føre energisystemer mod nuludledning. Ved at samle vores ekspertise inden for forskellige energiområder sigter vores virksomheder efter at etablere en batterivirksomhed, der er rentabel, bæredygtig og kan udvides."

Equinor forventer, at batterier kommer til at spille en vital rolle i fremtiden, når Europa skal finde vej til at blive CO2-neutrale inden 2050. Elektrificeringen er et grundlæggende element i strategien, og man forventer, at der især i transportsektoren kommer til at være en stigning i efterspørgslen på batterier.

Som en del af samarbejdets første fase vil de tre virksomheder indlede dialog med potentielle kunder både inden- og udenfor bilindustrien i Europa. Der skal samtidig indgås dialog med de relevante mndigheder i Norge og Europa for at finde konkurrencedygtige rammevilkar.

Det forventes, at der vil komme nogle konklusioner på bordet i midten af 2021.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Svensk lastbilsfabrikant milliardinvesterer i batteri-fabrik

Canadisk batteriproducent etablerer sig i København

Gigantlån kan firdoble produktionen hos svensk batterifabrikant

Siemens Energy indgår aftale med norsk batteriproducent 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også