CleantechWatch

Lagring kan skære 63 mio. ton af Mexicos CO2-udledning

Dansk-mexicansk studie peger på at især sol og batterilagring kan næsten halvere udledningen fra Mexicos elproduktion. Selv om det ikke just er danske spidskompetencer, er der mulighed for eksport, vurderer Energistyrelsen.

I 2018 blev Mexicos første hybridsystem med sol og batteri, Aura III på 25 MW, taget i brug. Studie konkluderer, at potentialet er 7.760 gange større. | Foto: ESS

Håbet blandt mange klimaforkæmpere var stort, da Andres Manuel Lopez Obrador, AMLO, for to år siden vandt det mexicanske valg. Den venstreorienterede præsident havde under valgkampen erklæret, at hans regering ville efterleve klimamålene fra Paris og satse på vedvarende energi.

Imidlertid er mange siden blevet skuffet. For mens regeringen er gået i brechen for landets statsejede olieselskab Pemex, så er udbygningen af vedvarende energi blevet bremset. Mens præsidenten aldrig har lagt skjul på sit mishag ved, at mange af de mexicanske sol- og vindparker er udenlandsk ejet, så var det det med argumentet om den vedvarende energis ustabilitet, at en række projekter i april blev nægtet nettilslutning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs