CleantechWatch

Grøn virksomhed henter tocifret millionbeløb til ny ultralydsteknologi

Danske Remoni, der laver sensorer til monitorering af vand, varme og energi i bygninger, har i alt hentet 13,6 mio. kr fra sin ejer og Innovationsfonden til at udvikle en ultralydsbaseret flowmålingsteknologi.

Foto: HANSEN MICHAEL/ERH

Sensorvirksomheden Remoni har netop fået bevilliget 3,6 mio. kr. af Innovationsfonden til et nyt udviklingsprojekt af såkaldte clamp-on flowmåling.

Kapitalindsprøjtningen er blevet suppleret af en privat investering på 10 mio. kr. fra Remonis medejer og bestyrelsesformand, Kenneth Iversen.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

ReMonis clamp-on flowmåling bruger ultralyd til at overvåge flow, det vil sige mængden af væske, der løber igennem et rør over en given periode. Dermed kan man opnå besparelser i produktion og bygninger ved at finde og rette op på driftsfejl og spild.

De nye millioner skal ifølge virksomheden gå til anden fase i udviklingen af clamp-on flowmålingen af vand og varme. I første fase skal en prototype udvikles, mens man i anden fase skal videreudvikle produktet, så det bliver markedsklart.

En af fordelene ved clamp-on flowmåling er, at den tillader, at målingerne kan foretages uden på eksisterende rør, så man undgår at skære ind i rørene for at montere måleren.

Rigmand skyder millioner i østjysk cleantech-virksomhed 

Trecifret millionbeløb skal styrke dansk konkurrenceevne og grøn omstilling 

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs