CleantechWatch

Grøn virksomhed henter tocifret millionbeløb til ny ultralydsteknologi

Danske Remoni, der laver sensorer til monitorering af vand, varme og energi i bygninger, har i alt hentet 13,6 mio. kr fra sin ejer og Innovationsfonden til at udvikle en ultralydsbaseret flowmålingsteknologi.

Foto: HANSEN MICHAEL/ERH

Sensorvirksomheden Remoni har netop fået bevilliget 3,6 mio. kr. af Innovationsfonden til et nyt udviklingsprojekt af såkaldte clamp-on flowmåling.

Kapitalindsprøjtningen er blevet suppleret af en privat investering på 10 mio. kr. fra Remonis medejer og bestyrelsesformand, Kenneth Iversen.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

ReMonis clamp-on flowmåling bruger ultralyd til at overvåge flow, det vil sige mængden af væske, der løber igennem et rør over en given periode. Dermed kan man opnå besparelser i produktion og bygninger ved at finde og rette op på driftsfejl og spild.

De nye millioner skal ifølge virksomheden gå til anden fase i udviklingen af clamp-on flowmålingen af vand og varme. I første fase skal en prototype udvikles, mens man i anden fase skal videreudvikle produktet, så det bliver markedsklart.

En af fordelene ved clamp-on flowmåling er, at den tillader, at målingerne kan foretages uden på eksisterende rør, så man undgår at skære ind i rørene for at montere måleren.

Rigmand skyder millioner i østjysk cleantech-virksomhed 

Trecifret millionbeløb skal styrke dansk konkurrenceevne og grøn omstilling 

Mere fra CleantechWatch

Debat: Nej, ARI – det er ikke alene op til kommunerne at sikre ensartet sortering

Affalds- og Ressourceindustrien (ARI) mener, at en række kommuner underminerer national succes på affaldsområdet. Men ARI bør også se på sin egen rolle i at sikre ensartede anbefalinger til kommunerne fra den private affaldssektor, skriver Marianne Bigum, medlem af IDA's ekspertgruppe for cirkulær økonomi i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs