Grøn virksomhed henter tocifret millionbeløb til ny ultralydsteknologi

Danske Remoni, der laver sensorer til monitorering af vand, varme og energi i bygninger, har i alt hentet 13,6 mio. kr fra sin ejer og Innovationsfonden til at udvikle en ultralydsbaseret flowmålingsteknologi.
Foto: HANSEN MICHAEL/ERH
Foto: HANSEN MICHAEL/ERH

Sensorvirksomheden Remoni har netop fået bevilliget 3,6 mio. kr. af Innovationsfonden til et nyt udviklingsprojekt af såkaldte clamp-on flowmåling.

Kapitalindsprøjtningen er blevet suppleret af en privat investering på 10 mio. kr. fra Remonis medejer og bestyrelsesformand, Kenneth Iversen.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

ReMonis clamp-on flowmåling bruger ultralyd til at overvåge flow, det vil sige mængden af væske, der løber igennem et rør over en given periode. Dermed kan man opnå besparelser i produktion og bygninger ved at finde og rette op på driftsfejl og spild.

De nye millioner skal ifølge virksomheden gå til anden fase i udviklingen af clamp-on flowmålingen af vand og varme. I første fase skal en prototype udvikles, mens man i anden fase skal videreudvikle produktet, så det bliver markedsklart.

En af fordelene ved clamp-on flowmåling er, at den tillader, at målingerne kan foretages uden på eksisterende rør, så man undgår at skære ind i rørene for at montere måleren.

Rigmand skyder millioner i østjysk cleantech-virksomhed 

Trecifret millionbeløb skal styrke dansk konkurrenceevne og grøn omstilling 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også