CleantechWatch

Kinesere går efter danske teknologivirksomheder

Blandt de danske selskaber, der har kinesere i ejerkredsen, er overvægten inden for teknologi. Det gælder ikke mindst på cleantech-området. Eksperter og erhvervsfolk advarer mod at slippe kontrollen med vigtige nye opfindelser.

Både politikere, eksperter og erhvervsfolk advarer mod at forholde sig passivt til kinesiske fremstød i europæiske virksomheder. Foto: Thomas Borberg / Polfoto | Foto: Thomas Borberg / Polfoto

Kinas målsætning om at blive verdens førende nation inden for en række teknologier ser ud til at have smittet af i Danmark. Det afslører en kortlægning af kinesiske ejerandele i danske selskaber, som Finans har gennemført.

Blandt danske selskaber med kinesiske investorer udgør teknologiselskaber den største enkeltgruppe, og det kan være et signal om, at Kinas aktive jagt på innovative løsninger, der skal bringe landet i en global førerrolle, også har bredt sig herhjemme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Ny evaluering: Grønne projekter står og falder med GUDP-støtte

Over en tiårig periode er midlerne fra GUDP-puljen gået til at støtte projekter, der skal sikre den grønne omstilling af fødevareindustrien i Danmark, og som ellers ville være svære at finansiere. Det skyldes ifølge ny evaluering blandt andet projekternes risikobetonede natur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job