CleantechWatch

Quantafuel allierer sig med energikæmpe om to storskala-anlæg til kemisk genanvendelse

Norske Quantafuel går nu sammen med den hollandske energikæmpe Vitol om at undersøge mulighederne for at opføre to store industrianlæg til kemisk genanvendelse af plast i Amsterdam og Antwerp.

Foto: Quantafuel Skive

I kølvandet på driftsopstarten af Quantafuels anlæg til kemisk genanvendelse af plast i Skive i denne uge indleder selskabet nu forundersøgelser til to storskala-anlæg i Antwerp og Amsterdam i samarbejde med hollandske Vitol.

Det oplyser den norske virksomhed i en børsmeddelelse torsdag.

"Vi er glade for at kunne annoncere vores samarbejde med VTTI (et Vitol-ejet selskab, red.) og Vitol. Både Amsterdam og Antwerp er nøglelokationer for energihåndteringen i Europa, hvor WTTI allerede driver topmoderne logisitik-faciliteter og har dybdegående kendskab til at etablere ny proceskapacitet," siger Quantafuels CEO, Kjetil Bøhn, i meddelelsen.

Anlæggene i de to hollandske byer skal efter planen være i industriel størrelse med kapacitet til hver især at omdanne omkring 100.000 tons plastaffald til syntetiske olieprodukter og er dermed næste skridt i den strategi, Quantafuel for nylig gik i luften med.

Quantafuel allierer sig med Rambøll: Vil etablere genanvendelsesfabrikker i hele Europa

Nummer tre og fire i rækken

Hvor Quantafuels anlæg i Skive er et testanlæg, kunne virksomheden i sidste måned løfte sløret for sine planer om at opføre storskala-anlæg til kemisk plastgenanvendelse i hele Europa – med et nyt anlæg et endnu ukendt sted på dansk jord som afsæt for ekspansionen.

I den forbindelse er den rådgivende ingeniørvirksomhed Rambøll hentet ind som en partner, der skal sikre, at det danske anlæg og det tilhørende design munder ud i en mere generisk forretningsformel, der kan bane vejen for langt flere industrielle anlæg til kemisk genanvendelse af plastaffald.

"Vores plan er at lave en investeringsbeslutning på hele to anlæg i år og tre anlæg næste år. Det kan blive rigtig stort. Vores ejere og bestyrelse har planer om at udrulle det først i Europa og så i resten af verden," fortalte projektleder i Quantafuel, Erik Rynning, sidst i august måned til CleantechWatch og understregede, at Quantafuel forbliver majoritetsejer på de enkelte anlæg.

Med forundersøgelserne til de to nye anlæg i Antwerp og Amsterdam tager Quantafuel således de næste skridt i sine storstilede planer og kan – om alt går som ventet – se frem mod sit tredje og fjerde anlæg i Europa, når man medregner anlægget i Skive og det kommende anlæg i Danmark.

Quantafuel og Vitol vil efter planen tage hul på forundersøgelserne til de to fabrikker i Holland i fjerde kvartal i år, mens det finansielle beslutningsgrundlag ventes at være helt klar i første halvdel af 2021, oplyser Quantafuel i børsmeddelelsen torsdag.

Over for CleantechWatch oplyser Quantafuel desuden, at samarbejdet med Rambøll om en generisk model til fremtidige anlæg til kemisk genanvendelse af plastaffald, går som planlagt.

Quantafuel Skive klar med første sending syntetiske olieprodukter fra plastaffald

Tysk kemikoncern klarede sig bedre igennem andet kvartal end ventet

Lego-familien investerer millioner i Quantafuels kemiske genanvendelse 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs