CleantechWatch

Tesla kan gøre rekordstor entré på S&P 500-indekset

Hvis elbilfabrikanten Tesla bliver introduceret i S&P 500-indekset, så vil det være det største selskab målt på markedsværdi nogensinde.

Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/REUTERS / X90209

Tesla har for nyligt præsenteret sit fjerde kvartals-regnskab i træk med overskud på bundlinjen. Dermed opfylder den amerikanske elbilproducent kravene til at blive optaget i Standard & Poor’s 500-indeks over de 500 største og mest handlede selskaber i USA. Indekset er et af de største i verden.

Hvis Tesla bliver optaget i indekset, så bliver det en entré, som aldrig er set før. Det bliver nemlig det største selskab nogensinde målt på markedsværdi, som bliver introduceret. Værdien af selskabet er i skrivende stund 264 mia. dollars, svarende til 1,6 billioner kr. De indeksfonde der følger S&P 500, skal med Teslas indtræden købe aktier i elbilproducenten, og sælge tilsvarende ud af de andre selskaber. Det gør de for at matche det generelle afkast i indekset.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job