CleantechWatch

Maersk Drilling tager skridt mod CO2-negative olieboringer

Med en ny millioninvestering skal Maersk Drilling være med til at udvikle et kulstof-negativt koncept. "Nu skal teknologien testes i stor skala," siger Maersk Drillings driftsdirektør, Morten Kelstrup.

Borerigselskabet Maersk Drilling ser i stigende grad efter løsninger, som kan være med til at aftage den CO2, der bliver udledt, når selskabet borer efter olie og gas i undergrunden. | Foto: Maersk Drilling

Den californiske virksomhed Clean Energy Systems står bag et koncept, som den danske borekæmpe Maersk Drilling har fundet så interessant, at selskabet nu har valgt at investere 1 mio. dollar heri.

Kort fortalt går teknologien ud på, at den i fuld skala skal producere både brændsler og strøm fra biomasse, mens den samtidig tager kulstof ud af atmosfæren og injicerer i jorden, således at der skabes negative kulstof-emisssioner.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs